Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Pompierii mehedințeni i-au instruit pe elevi cum să acorde primul-ajutor!

Publicat

pe

Joi, 23 iunie a.c., 13 elevi care își desfășoară stagiul de practică la Jandarmeria Mehedinți, au fost instruiți de către pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în domeniul acordării primului-ajutor calificat.

Viitorii jandarmi au participat timp de șase ore la sesiunea de instruire, care s-a desfășurat sub îndrumarea domnului maior Iscru Flavius și a avut loc în cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

Componentele teoretice și practice ale cursului au ajutat elevii să-și însușească tehnici precise, menite să stabilizeze victima până la preluarea ei de către un serviciu medical, putând astfel să dea o şansă în plus celor aflați în dificultate.

„În urma acestei sesiuni de instruire, viitorii jandarmi vor fi pregătiți să acorde primul-ajutor în diferite cazuri cu victime rezultate în urma producerii unor evenimente nefavorabile, înțelegând că este esențial să rămână calmi, să solicite ajutor specializat și să pună în practică cunoștințele acumulate.

Activitatea s-a desfășurat ca urmare a solicitării primite din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, având în vedere necesitatea asigurării instruirii elevilor jandarmi pe linie de prim-ajutor”, potrivit unui comunicat de presă.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.