vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Abuzurile fostei șefe interimare a TVR Craiova împotriva angajaților, confirmate

Tribunalul Dolj a admis contestația depusă de fostul redactor șef la TVR Craiova, Tiberius Daniel Mușuroi, prin care cerea să fie anulat ordinul emis de Ramona Săseanu, în urma căruia acesta a fost schimbat și plata despăgubirilor bănești, scrie mediasind.ro. Sentința este executorie și poate să fie atacată cu apel.

”Tribunalul Dolj a admis contestația membrului MediaSind TVR Craiova, Tiberius Daniel Mușuroi, pentru anularea Ordinului de Serviciu nr. C/848/23.09.2021 emis de fosta director general interimar a Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, prin care aceasta a decis abuziv schimbarea fostului coordonator al Redacției Știri și Sport cu o persoană apropiată ei. Totodată, instanța a obligat SRTV la plata despăgubirilor bănești egale cu diferența dintre salariul de jurnalist TV senior pentru perioada 24.09.2021-15.03.2022, sume indexate, majorate și reactualizate la data plății, precum și plata sumei de 2500 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în hotărârea judecătorească.

Astfel, hotărârea Tribunalului confirmă abuzurile pe care Sindicatul Român al Jurnaliștilor – Filiala MediaSind TVR le-a semnalat încă de la numirea, constatată nelegală de către Curtea Constituțională, a fostei director general interimar al TVR, Ramona Săseanu. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, MediaSind TVR a semnalat încă din data de 23 septembrie 2021 că deciziile luate de Ramona Săseanu  împotriva conducerii TVR Craiova – destituirea fostei directoare Anca Dindirică și a fostului Redactor Șef Tiberius Mușuroi – sunt acte de răzbunare împotriva foștilor săi șefi de la studioul teritorial și pot deveni  din punct de vedere legal, elemente constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu.  Din acest motiv, aceste fapte au fost sesizate public și Parchetului General.

Însă, acesta nu a fost  singurul abuz pe care l-a comis fostul directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituției pentru a hărțui, prin diverse controale denumite ad-hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova.

”Numai că în urma tuturor controalelor trimise la ordinul Ramonei Săseanu, nu s-a descoperit nicio neregulă”, se mai arată în comunicatul MediaSind TVR.

De asemenea, Ramona Săseanu a folosit Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Protocol al instituției în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR și cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizații.

”În scurta perioadă în care și-a exercitat atribuțiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit cu prisosință că nu are capacitățile profesionale și manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituție de presă din România, Televiziunea Națională. Pe lângă tot felul de decizii controversate, în plină stare de alertă a pus în pericol sănătatea angajaților instituției prin anularea deciziei de a se permite lucrul în regim de muncă la domiciliu, și-a protejat colegii din sindicatul de casă al administrației Gradea unde a ocupat funcția de vicepreședinte, și-a angajat avocatul personal de la Craiova, deși prevederile OUG nr 26/2012 interzic acest lucru”, scrie mediasind.ro.

În prezent, Ramona Săseanu coordonează întreaga politică editorială a postului național de televiziune, ocupând funcția de Producător General.

 

Politica