Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Caravană mobilă de depistare a tuberculozei, în județul Gorj

Publicat

pe

Bălești, Runcu, Godinești, Padeș, Telești, Negomir, Plopșoru, Brănești, Hurezani, Albeni, Roșia de Amaradia sunt comunele gorjene în care a început, de luni, să meargă caravana de depistare activă a tuberculozei începând.

Este vorba despre o camionetă dotată cu aparatură de radiologie și diagnostic molecular rapid – cea mai avansată metodă de identificare a infecției cu bacilul tuberculozei – precum și un program de inteligență artificială care ajută la depistarea tuberculozei și a altor 14 patologii pulmonare. Serviciile medicale ale caravanei sunt asigurate de personal medical specializat.

Proiectul Screening TB, coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București oferă servicii medicale gratuite      în zone rurale unde au fost înregistrate      cazuri de tuberculoză în ultimii ani. De la demararea activității de screening al tuberculozei în anul 2019, jumătate dintre județele României au intrat deja în acest proiect, aproape 50 de mii de români beneficiind de serviciile caravanei.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.