duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Bătrân dispărut de acasă, găsit de un câine polițist

Un bărbat în vârstă de 83 de ani, din comuna Băleşti, judeţul Gorj, care a dispărut de la domiciliu a fost găsit cu ajutorul unui câine poliţist specializat în detectarea mirosului uman. La scurt timp după ce a fost anunțată dispariția, au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, care au participat la căutarea acestuia.

La căutări a participat şi VAS, un câine de prelucrare urme de miros uman, împreună cu agentul şef de poliţie – Eugen Băleanu, din cadrul Serviciului Criminalistic. Aceștia au făcut o echipă excelentă și au reuști să-l găsească pe bătrânul dispărut.

În urma acestei intervenții, Poliția Română a ținut să le mulțumească celor doi și a dezvăluit felul în care au fost desfășurată acțiunea de căutare:

„Tatăl meu, în vârstă de 83 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.(…)”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Refuzăm și gândul la o astfel de situație, așa-i?

-Asigurați-vă că ajungeți repede, vă rog! Din păcate, bunicul este cunoscut cu afecțiuni medicale.

Zis și făcut!

Cum fiecare minut era critic, s-a dispus imediat constituirea unor echipe mixte de căutare, formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, care au participat la căutarea acestuia.

– Vas, TREBUIE să îl găsim! Am încredere în tine!

O privire lungă transmitea un mesaj pozitiv.

Vas știa ce are de făcut! Împreună cu Eugen, instructorul lui, participase la multe misiuni de căutare, prin preluarea urmelor de miros.

Iar ieri, părea că nu îl oprește nimic. Astfel, vegetația densă din zonă nu i-a descurajat pe colegii noștri care vedeau hotărârea colegului patruped.

La scurt timp, la aproximativ 2,5km de domiciliul bunicului, s-a auzit un lătrat.

– L-am găsit. Veniți repede. Este în regulă!

– Doar când participi la astfel de misiuni înțelegi ușurarea pe care o simți când auzi un astfel de mesaj. Suntem foarte mândri de colegul nostru, Vas!

Când totul se termină cu bine, te întorci la fiecare scenă a misiunii și realizezi pașii care au dus spre rezultatul pozitiv, pentru a fi convins că îi poți folosi și în alte situații.

Ieri, ECHIPA „a stat în fruntea pașilor”.

Vas, Eugen, mulțumim!

Politica