miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coșmarul albanez! „Nu vă mai prezentați, n-are rost!”

CSU Craiova va juca împotriva formației KF Vllaznia Shkodër (Albania) în turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League.

Oltenii nu scapă de coșmarul albanez. La tragerea la sorți care a avut loc ieri la Nyon sorții au hotărât ca echipa craioveană să înfrunte o altă grupare din Albania, KF Vllaznia, după ce în sezonul trecut a fost eliminată de Laci! Comentariile pe pagina de facebook a clubului au fost în mare majoritate ironice: „Nu vă mai prezentați, n-are rost”, cu trimitere la umilința din vara trecută. Turul cu KF Vllaznia se va juca în deplasare pe data de 21 iulie, în timp ce returul se va diputa pe stadionul „Ion Oblemenco” pe 28 iulie.
Vllaznia a încheiat campionatul precedent pe locul 5 (în spatele lui Laci, locul 2). Este cel mai vechi club din Albania, fiind înființat la data de 16 februarie 1919. Este, totodată, unul dintre cluburile de succes din Albania, având 9 titluri, 7 Cupe și 2 Supercupe. Au și trei retrogradări la activ din prima ligă, în 1956, 1961, iar ultima în 2018. Ultima participare europeană a fost vara trecută, când AEL Limassol i-a bătut și-n tur, și-n retur cu 1-0. Este o specialistă a competițiilor knock-out, având în vedere că a câștigat ultimele cupe ale Albaniei (2020-21, 2021-22), fiind astfel deținătoarea trofeului. Lotul echipei este evaluat la 4,45 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător este extrema stângă Liridon Latifi, 350.000 euro, care este și golgheterul echipei cu 12 reușite. Fundașii Craiovei trebuie să fie atenți și la croatul Ante Aralica, 10 goluri, și brazilianul Victor, 8 reușite.

Politica