miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/ Un adăpost de animale din comuna Ilovăț a luat foc

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, marți, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale în localitatea Dâlbocița din comuna Ilovăț.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat la un adăpost de animale și la mai multe anexe gospodărești, aparținând mai multor proprietari, riscând să se extindă la construcțiile aflate în imediata apropiere.

Pompierii mehedințeni au depus eforturi susținute, timp de circa cinci ore, pentru a limita și stinge incendiul, care, din cauza vântului puternic, risca să se extindă cu repeziciune. La intervenție au participat și voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ilovăț, împreună cu primarul comunei și șeful SVSU. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, iar animalele din gospodărie au fost salvate. Au ars un adăpost de animale (grajd), cinci anexe gospodărești, cinci saivane de oi, șapte tone de plante furajere și 31 metri cubi lemn de foc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor de a genera incendiu, motiv pentru care proprietarul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

„Facem apel la cetățeni să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate sau poate pune în pericol chiar viața persoanelor. Atragem atenția că în condiții de vânt puternic, flăcările își pot schimba direcția, riscând să se propage la gospodării”, este mesajul ISU Mehedinți.

Politica