vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UCV și-a deschis porțile pentru viitorii studenți

Universitatea din Craiova (UCV) și-a deschis vineri porțile în privința ofertelor de școlarizare pentru viitorii studenți. Ziua Porților Deschise a început vineri, pe holurile instituției și a continuat sâmbătă dimineață pe esplanada Teatrului Național.

Sute de viitori studenți au trecut vineri pragul UCV pentru a prospecta ofertele de școlarizare ale instituției de învățământ. Aceștia au primit informații despre cifrele de şcolarizare de anul acesta (locuri buget+taxă, ZI/ID/FR), dar și despre metodologia de admitere (examen/concurs de dosare, criterii de departajare). N-au lipsit nici detalii cu privire la probele de concurs pentru specializările facultăţilor care organizează admitere pe bază de examen (tematică/bibliografie), dar și detalii cu privire la disciplinele studiate.
Sâmbătă dimineață activitatea s-a mutat în aer liber, pe esplanada Teatrului Național. Acolo au fost reprezentanți ai facultăților de Litere, Drept, Horticultură, Automatică și Calculatoare, dar și studenți ai Facultății de Mecanică. Aceștia au expus inclusiv proiecte de licență, printre care un cart construit la scară reală, funcțional și complet echipat.
„Produsele sunt realizate de mai mult timp, sunt făcute de diverși studenți ca lucrări de licență, inclusiv acest cart electric. Avem și carturi pe benzină construite de noi, dar fiind acest schimb de generații am preferat să-l expunem pe acesta. Facultatea va da, din vară, inclusiv drumul la o pistă de carturi electrice în Parcul Romanescu”, a spus un student în anul 3 al Facultății de Mecanică.
Ofertele educaționale au fost multiple, iar printre cei prezenți s-au regăsit și studenți ai Facultății de Drept, una dintre cele mai căutate din cadrul UCV, după cum menționează aceștia.
„Ne aflăm aici pentru a atrage viitori studenți, actuali elevi. Reprezentăm oferta noastră educațională. Anul acesta avem 159 de locuri la buget, 130 de locuri la taxă și 145 de locuri la frecvență redusă. Avem locuri și în domeniul Științelor Administrative. Sunt 39 de locuri la buget și 50 la taxă. Inclusiv la Drobeta Turnu Severin avem 35 de locuri la buget și destul de multe și la taxă”, a spus Mircea Daniela, secretar general al Asociaţiei Studenţilor în Drept.
De la roboți dansatori, la icoane, esplanada Teatrului a oferit inclusiv momente muzicale la nai și demonstrații de dans. Ofertele educaționale au fost și ele prezente complet și explicate viitorilor studenți, dar și părinților acestora.

Politica