miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asociația Modelăm Slatina cere electrificarea Magistralei 101: București-Pitești-Craiova

Asociația Modelăm Slatina și Oltul European transmite autorităților că, deși introducerea trenurilor cu hidrogen este lăudabilă, fiind o tehnologie nouă și mai verde decât cea diesel, soluția principală ar trebui să rămână electrificarea Magistralei 101: București-Pitești-Craiova.

Modelăm Slatina susține că „în prezent, este semnificativ mai rapid să ajungi de la Slatina la București cu mașina, o călătorie cu trenul durând aproximativ 3 ore și 20 de minute” și că aceste diferențe se vor adânci și mai mult după finalizarea lucrărilor la DEx12. Aceasta susține că pentru ca transportul feroviar să devină eficient și competitiv cu cel rutier este nevoie să crească viteza de circulație, lucru care nu se poate întâmpla numai prin rezolvarea restricțiilor actuale, linia Slatina-Pitești fiind proiectată pentru o viteză mică și cu un traseu mai dificil.

Asociația subliniază că lipsa accesului la o linie modernă și electrificată afectează potențialul municipiului Slatina de a atrage noi investitori, iar electrificarea Magistralei 101 ar putea reduce costurile atât pentru Dacia, cât și pentru ALRO Slatina. De asemenea, în privința introducerii trenurilor cu hidrogen, susține că „deși transportul feroviar de călători se va realiza folosind o tehnologie care nu poluează aerul județului Olt, nu putem spune același lucru despre cel de marfă, care va continua să fie diesel”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica