vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

14 jurăminte la ISU Olt

14 soldați profesioniști – servanți au depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate luni la ISU Olt. Cei 14 au încheiat practic prima etapă de pregătire, urmând să se alăture noilor colegi.

„Eu! Soldat Gheorghe, soldat Andronache, soldat Iova, soldat Gheorghișor, solda Burugiu, soldat Stănică, soldat Niculae, soldat Guguci, soldat Popescu, soldat Costea, soldat Florescu, soldat Stancu, soldat Stancu, soldat Găină! JUR! Credință Patriei mele, România! JUR! Să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții! JUR! Să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare! Așa să-mi ajute Dumnezeu! Acestea au fost cuvintele care ne-au emoționat pe toți, participanți și invitați, la Ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia depunerii jurământului militar de către cei mai tineri ostași pompieri, cei 14 soldați profesioniști – servanți. Ne-au fost alături, la acest moment unic pentru orice militar, reprezentanții autorităților județene și locale, dar și familiile celor care începând de astăzi s-au legat pe viață de țară. Depunerea Jurământului militar, coincide pentru cei 14 soldați profesioniști, cu încheierea primei etape de pregătire”, au transmis reprezentanții ISU Olt, care au menționat și că soldații vor parcurge etapa de pregătire specifică pentru stingerea incendiilor, cu durata de nouă săptămâni, iar apoi vor încadra autospecialele de stingere, din cadrul Detașamentului Slatina și Gărzii Stoenești.

Reprezentanții ISU au mai adăugat că soldații care au depus jurământul lui au susținut examenul la sfârșitul anului trecut, explicând și în ce au constat probele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Soldații profesioniști au susținut examenul la sfârșitul anului 2021, iar acesta a constat în trei probe: urcarea pe scară, deplasarea într-un subsol întunecat și parcurgerea unui traseu practic – aplicativ. Au fost scoase la concurs, pentru subunitățile de intervenție din Slatina și Stoenești, 16 posturi de soldați profesioniști și au fost depuse aproximativ 200 de dosare. Începând cu data de 26 aprilie, 14 dintre ei ( doi au deja calitatea de soldat profesionist în cadrul MAPN ) au început pregătirea generală în domeniul armei. Această etapă a presupus parcurgerea unor teme generale, legate de activitatea ISU, atribuții, tragere cu armament și pregătire fizică, iar astăzi au susținut evaluările finale. Din acest moment, ei vor semna contracte pe o perioadă de patru ani și vor începe pregătirea specifică, timp de nouă săptămâni. După cele nouă săptămâni, vor fi repartizați pe autospecialele de stingere”, au adăugat reprezentanții ISU.

Politica