vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Bărbat arestat preventiv, după ce a încercat să dea mită polițiștilor

Un bărbat a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant delict după ce a promis unor polițiști doljeni că le va da suma de 400 de euro ca să nu îi întocmească dosar penal. Bărbatul a fost prins la volan fără permis și băut.

Potrivit ofițerilor DGA, un echipaj de poliţie a depistat, sâmbătă seara, în comuna Melinești, un bărbat care nu deținea permis de conducere.

”În fapt, în data de 21.05.2022,  în jurul orelor 22:30, pe raza comunei Melinești, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția 1 Poliție Rurală Melinești a depistat în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere”, se arată în comunicatul DGA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce au oprit autoturismul pentru control, polițiștii l-au testat cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

”Pe timpul derulării acestor activități, conducătorul auto a promis oferirea sumei de 400 euro echipajului pentru  a nu i se întocmi  dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere”, se mai arată în comunicat.

Agenții de poliție au refuzat propunerea conducătorului auto şi au anunțat organele judiciare din cadrul  D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, care au procedat la sesizarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub coordonarea căruia s-au desfășurat de activități procedurale pentru probarea activității infracționale a persoanei în cauză.

Persoana a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor, unde, pe baza  probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită,

În cursul zilei de 22.05.2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care instanța a admis propunerea parchetului, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

Politica