vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Săltați” pentru furt de arbori

Descinderi la Vânju Mare. 12 persoane au fost „săltate” de polițiștii mehedințeni. Există suspiciunea că din toamna anului trecut și până în această primăvară au tăiat mai mulți arbori din fondul forestier. Lemnele fie le-au folosit pentru încălzire, fie le-au vândut.

 "La data de 17 mai a.c., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, polițiștii Poliției Orașului Vânju Mare cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroului Siguranța Școlară, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

 În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat peste 40 mc material lemnos, precum și bunuri folosite la săvârșirea faptelor.

  În fapt, s-a reținut că în perioada septembrie 2021- aprilie 2022, mai multe personae ar fi tăiat și sustras material lemnos din fondul forestier national, pe care l-ar folosit pentru consumul propriu sau l-ar fi valorificat în mai multe localități din județul Mehedinți.

   Au fost puse în executare 12 mandate de aducere, urmând ca persoanele în cauză sa fie conduse la sediul Poliției Orașului Vânju-Mare în vederea audierii, stabilirii activități infracționale și recuperării prejudiciului", potrivit Poliției Mehedinți.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Politica