sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum să vă îngrijiți vasele de gătit, ca să vă puteți bucura de ele cât mai mult

O tigaie Tefal nouă este o investiție excelentă de care veți dori să aveți mare grijă. Aici vă împărtășim sfaturile noastre de experți despre cum să aveți grijă de vasele de gătit și să obțineți tot ce e mai bun de la ele.

Simbolicul Thermo-Spot vă ajută să obțineți încredere în gătitul dvs. prin semnalarea faptului că o tigaie Tefal este la temperatura ideală pentru rumenire. Thermo-Signal se schimbă în roșu solid pentru a vă anunța când tigaia este gata pentru o prăjire senzațională.

Un punct ideal de căldură este, de asemenea, vital pentru a vă păstra tigaia. Supraîncălzirea îi reduce proprietățile antiaderente și îi poate limita durata de viață, așa că nu gătiți la foc mare pentru perioade lungi de timp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este, de asemenea, o idee bună să alegeți inelul de căldură de dimensiunea potrivită pentru tigaia dvs., în special cu o plită pe gaz, deoarece flăcările pot să se prelingă pe lângă părțile laterale ale tigăii și să deterioreze atât o tigaie Tefal, cât și mânerul.

Poate că nu ați observat, dar multe baze de cratiță sunt ușor convexe, ceea ce face ca centrul cratiței să fie puțin mai înalt decât restul. Din acest motiv, atunci când turnați ulei în tigaie, acesta se poate scurge spre margini. Perfect normal. Odată ce tigaia se încălzește, baza se va extinde și se va aplatiza pentru o distribuție uniformă a căldurii.

Am văzut cu toții bucătari care dau o scuturătură bună într-o tigaie pentru a arunca mâncarea. Dacă vă vine să faceți același lucru în timp ce gătiți, asigurați-vă că ridicați mai întâi tigaia de pe plită pentru a evita zgârierea atât a tigăii, cât și a plitei.

Dacă aveți o tigaie Tefal care poate fi pusă sub grătar (foarte utilă pentru a face crocant un fel de mâncare înainte de servire), asigurați-vă că țineți mânerul departe de foc pentru a evita deteriorarea. Chiar și departe de căldura directă, mânerul se poate încălzi, așa că aveți grijă când îl ridicați din nou.

La fel ca majoritatea dintre noi, tigăilor nu le plac șocurile termice, așa că lăsați-le să se răcească înainte de a le înmuia. Scufundarea unei tigăi fierbinți în apă rece sau sub un robinet rece îi poate deforma forma, așa că lăsați-o puțin timp înainte de a o apropia de chiuvetă. Acest lucru este deosebit de important în cazul tigăilor cu inducție.

Spălarea manuală a tigăilor în apă caldă cu detergent, cu un burete moale, este cea mai bună metodă de a le curăța și va contribui la prelungirea duratei de viață a acestora, mai ales că detergenții pentru mașina de spălat vase pot fi extrem de corozivi pentru vasele de gătit.
Asigurați-vă că și partea exterioară și cea inferioară a tigăii sunt bine curățate. Aveți grijă deosebită de capacele din sticlă, în special atunci când le spălați și le depozitați. Verificați întotdeauna capacul înainte de utilizare pentru a vedea dacă nu prezintă deteriorări, cum ar fi fisuri fine, care pot face ca sticla călită să se spargă. Merită să știți că, în cazul în care sticla se sparge, aceasta este proiectată să se spargă în jos, pentru siguranță.

Suprafețelor antiaderente nu le place deloc să fie supraîncălzite. Căldura extremă pe o perioadă lungă de timp va deteriora proprietățile antiaderente și va reduce durata de viață a tigăii, așa că reduceți căldura la o temperatură rezonabilă și bucurați-vă de rezultate excelente la gătit.

Cu toții am avut o greșeală de concentrare la gătit care a dus la o mică arsură pe mâncare. Nu vă faceți griji; doar înmuiați tigaia înainte de a o freca ușor cu un burete moale.

Dacă, la fel ca și nouă, vă place ca oțelul inoxidabil să strălucească, veți fi încântați să aflați că există modalități simple de a alunga pătarea. Un truc ingenios este folosirea bicarbonatului de sodiu, o modalitate magică, fără chimicale, de a face curățenie peste tot în casă și excelentă pentru a face să strălucească tigăile din oțel inoxidabil.

Gama versatilă Ingenio se îngrijește de gătit de la plită la cuptor și până la masă și se stivuiește ca un profesionist pentru a vă economisi spațiu. Arătați-le iubire îndepărtând întotdeauna mânerul în timp ce gătiți, în special pe o plită cu gaz, deoarece flăcările se pot linge și pot provoca daune. De asemenea, este mai sigur să nu folosiți mânerul pe plită pentru a evita loviturile accidentale sau copiii care se ridică pentru a apuca un mâner.

Aveți grijă sporită atunci când stivuiți și depozitați Ingenio, folosind protecții pentru tigăi pentru a vă proteja de zgârieturi și zgârieturi.

Politica