Mărturiile unei sportive care a scăpat din iadul din Harkov: „Nu mai există nimic acolo”!

Federația Română de Triatlon ajută de mai bine de două săptămâni 8 sportivi și doi antrenori din Ucraina, care se pregăteau în Harkov.

În orașul în care s-au născut nu mai au nimic, iar ei nu au unde să se mai întoarcă.
Daryna Moskalenko, singura sportivă majoră din lotul aflat la Izvorani, și speranța olimpică a ucrainenilor, povestește drama pe care cei apropiați o trăiesc în fiecare zi în țara ei.
„Harkov, orașul în care m-am născut și m-am pregătit, a fost bombardat din primele zile ale războiului. Nu mai avem nimic acolo. Familia mea a reușit să plece, dar tata, din păcate e acolo, ținem legătura, e cumplit ce se întâmplă” -Daryna Moskalenko, sportivă Triatlon.

Triatlonista este încântată de condițiile oferite de români la Izvorani.
„Suntem foarte mulțumiți și recunoscători de tot ce ni s-a oferit aici. Totul este perfect pentru a ne pregăti, sunt niște trasee foarte interesante în pădure și o pistă perfectă pentru alergare” – Daryna Moskalenko, sportivă Triatlon.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Toți sunt din orașul Harkov și nu au unde să se mai întoarcă. Casele lor au fost bombardate. Prin intermediul Federației Europene de Triatlon am primit o solicitare dacă putem să îi ajutăm pe o perioadă nedeterminată. Până acum, cu sprijinul COSR am reușit să obținem 4 săptămâni în care putem să le oferim condiții foarte bune de pregătire la Izvorani” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

„Nu au unde să se ducă!”
Președintele Federației Române de Triatlon face tot ce îi stă în putință să îi ajute pe sportivii și pe antrenorii din Harkov și după ce se vor termina resursele pentru cele 4 săptămâni.
„Mai departe, vom reuși și noi prin resurse proprii să îi mai ținem două săptămâni în cantonament, vedem cum reușim să facem rost de resurse să îi ținem pe o perioadă nedeterminată în România” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

Vlad povestește și de ce ucrainenii au ales România. „Pur și simplu nu au unde să meargă! Au venit la noi pentru că nu au rude, părinții lor nu muncesc în străinătate și nu au unde să se ducă. Sunt niște copii, 7 minori și unul major” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

Se pregătesc pentru Campionatul Mondial de Multisport, de la Târgu Mureș
Între 5 -12 iunie, Daryna va fi prezentă la cel mai mare eveniment organizat de Federația Română de Triatlon, Campionatul Mondial de Multisport care va avea loc la Târgu Mureș.
„Este vorba despre o săptămână în care sunt 4 campionate mondiale, 4 probe, foarte importante în sportul nostru și vreau să menționez că îl organizăm în parteneriat cu un club local, Master Ski and Bike” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.
La Mondialul de la Târgu Mureș vor lua startul cei mai buni triatloniști din România, care în prezent se află în cantonament în Italia.

La Campionatul Mondial de Multisport, Federația Română de Triatlon va participa cu 50 de sportivi. „Avem speranțe și la medalii, în afară de cei din lotul olimpic avem și foarte mulți sportivi înscriși” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.
Vlad spune că Mondialul de Multisport din iunie va fi organizat la cele mai înalte standarde.
„Nu aș spune că a fost greu de organizat, ci complicat. În primul rând a fost vorba de partea financiară, dar cu sprijinul Ministerului Sportului, al Primăriei Târgu Mureș și al Consiliului Județean Mureș, am reușit să strângem suma necesară și să punem în scenă un eveniment sportiv foarte mare și de calitate” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

SPORTS NET

Populare

Recomandări

Minoră din Olt, dispărută de Ziua Copilului

Update:În urma activităților de căutare, minora a fost identificată...

Spania, prima ţară din Europa în care a fost legalizat concendiul menstrual

Legea spaniolă privind sănătatea sexuală şi reproductivă, care prevede...

Marius Licuț, craioveanul campion la skandenberg, calificat la European

Marius Licuț, craioveanul cunoscut și pentru talentul la detailing...

Accident cu o căruță, în Olt. Două persoane la spital

Un bărbat de 32 de ani și o tânără...