vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU a făcut-o pe CFR Cluj campioană! Schimbările lui Laurențiu Reghecampf l-au nemulțumit pe Gigi Becali

Oltenii au ajuns să fie martori la câștigarea titlurilor de către CFR Cluj. La 2 din ultimele 3 au fost pe teren, înainte ca ardelenii să se încoroneze campioni ai României. În vara lui 2020, pe Oblemenco, CSU Craiova, cu Bergodi pe bancă, era la un pas de cea mai mare performanță din istoria recentă: juca împotriva CFR Cluj finala campionatului. A pierdut-o. Așa că pe arena din Bănie a fost fiestă vișinie. Situația de duminică a fost diferită, remarcându-se un regres comparativ cu ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani. Craiova lui Reghecampf a fost scoasă prematur atât din bătălia pentru campionat, cât și din Cupa României. Astfel încât în Gruia oltenii practic nu aveau niciun interes sportiv. Puteau doar să mențină viu visul lui Gigi Becali la titlu.
Reghecampf nu și-a menajat titularii și a introdus cea mai bună garnitură pe care o avea la dispoziție. Bine, fără Bancu, după roșul încasat pentru intrarea berbecească din ultimul joc. Însă nici aceasta nu a făcut față ceferiștilor. Gazdele au deschis scorul repede, și-au mărit avantajul în partea secundă, Alex Mateiu, probabil la ultimul meci în alb-albastrul CSU, înscriind golul consolării. La final, oltenii au plecat cu capetele plecate, lăsând loc sărbătorii titlului de către adversari. Practic, în ultimele trei sezoane, în două rânduri, Vătăjelu și colegii i-au văzut pe vișinii live ridicând trofeul suprem din fotbalul românesc.  

Becali l-a sunat pe Rotaru înainte de meci! Patronul FCSB, critici la adresa lui Reghe
Cel mai revoltat de rezultat a fost Gigi Becali, implicat indirect. El a recunoscut că a discutat cu omologul de la CSU Craiova înaintea jocului din Gruia. Apoi i-a reproșat lui Reghe schimbările făcute: „Am vorbit cu Rotaru ieri, «Bă, Gigi, eu joc cu prima echipă, dar dacă jucam finala Cupei joi puteai să ceri tu».  Asta spuneam și eu aseară (n.r. că schimbările de la Universitatea Craiova au fost suspecte), ce schimbări a făcut Reghe… asta vorbeam și cu Meme. Koljic, Baiaram… Păi îl scoți tu pe Baiaram și îl lași pe Koljic? Eu dacă eram îl țineam pe Baiaram până la final”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.
Craiovenii, care au părăsit Cupa după dubla înfrângere cu Sepsi din semifinale și și-au luat adio prematur de la campionat, mai au un singur meci tare în această stagiune: barajul pentru Conference League.

Politica