luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Linia de tramvai de pe Calea Severinului va fi modernizată

Primăria Craiova anunță faptul că linia de tramvai de pe strada Calea Severinului, de la intersecția cu bvd. Dacia si pana la Cernele de Sus – Izvorul Rece va fi modernizată. Lucrările vor fi făcute în cadrul proiectului Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe Calea Severinului, în zona industrială Cernele de Sus – Faza 1 şi Modernizarea căii de tramvai (în cale proprie) de pe Calea Severinului, în zona industrială Cernele de Sus – Faza 2. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 55.909.659 lei inclusiv TVA.

Pe lângă modernizare va fi vorba despre: amenajarea si dotarea a 10 statii pentru călători si drenajul  pluvial; realizarea unui sistem de drenaj gravitaţional ape pluviale la calea de rulare pe o lungime de 2600ml; modernizarea reţelei de contact şi a reţelei electrice de alimentare a firului de contact; înlocuirea cablelor şi a conexiunilor electrice, refacerea reţelei catenare prin înlocuirea stâilpilor şi repoligonizarea unor zone de susţinere a cablului de contact; plantarea între firele de circulaţie a 104 stâlpi de tracțiune tip SC10005 confecționaţi din beton armat centrifugat și montarea a 8 cofreti pentru rețeaua electrică de alimentare și a cablurilor de curent continuu aferente.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea atractivităţii şi eficienţei sistemului de transport public local din municipiul Craiova prin implementarea unor măsuri integrate ce vizează îmbunătăţirea transportului public de călători cu tramvaiul şi descurajarea utilizării transportului privat”, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Linia de tramvai de la Ford a intrat, deja, în reabilitare, de marți. Lia Olguța Vasilescu a anunțat, încă de la începutul acestei săptămâni, faptul că circulația tramvaielor pe tronsonul Pod Electro – Ford va fi închisă.

„Începând de mâine, se va închide circulația tramvaielor pe tronsonul Pod Electro – Ford, deoarece începe lucrarea de reabilitare a căii de rulare și de extindere a sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate cu funcționare în regim adaptativ și sistem de comunicare.Concret, proiectul finanțat din fonduri europene prevede reabilitarea a peste 3000 de metri liniari de cale de rulare, montarea a 65 de stâlpi noi de susținere a rețelei, reamenajarea rigolei de ape pluviale, realizarea canalizației electrice, modernizarea stațiilor pentru călători, dar și un management de trafic pentru intersecțiile străzii Henry Ford cu străzile Decebal, Drumul Apelor, Căpșunilor, dar și cu accesele auto de la porțile fabricii Ford. Lucrările au loc în următoarele șapte luni și urmează să se finalizeze exact în luna în care noile tramvaie de la Pesa vor fi aduse la Craiova. În acest interval de timp transportul călătorilor se va face cu autobuzul”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Politica