duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum să alegeți tenișii potriviți

Tenisul este un joc activ și fizic, iar picioarele dvs. sunt cele mai afectate. Fie că sunteți un profesionist experimentat sau că intrați pe teren pentru prima dată, alegerea unui pantof de tenis este o parte esențială a jocului.

Există o mare varietate de teniși de damă. Cel mai important factor atunci când vă decideți ce teniși de damă să alegeți este talpa exterioară. Încălțămintea de tenis poate fi clasificată în funcție de tipul de suprafată pe care pantoful este proiectat să performeze. Un alt aspect important de luat în considerare este compromisul dintre confort, durabilitate, greutate și stabilitate. Pantofii care oferă stabilitate și durabilitate excepționale sunt adesea mai grei. Cu toate acestea, acei teniși de damă care sunt ușori au avantajul vitezei, permițând jucătorilor să ajungă mai repede la minge.

Tenisul este un joc cu opriri și porniri rapide, sprinturi scurte și mișcări laterale frecvente – de aceea aveți nevoie de încălțăminte care să facă față jocului dumneavoastră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gândiți-vă la stilul dvs. de joc, la suprafața terenului și la preferințele personale atunci când vă alegeți noua pereche de teniși de damă.

Stilul tenișilor

Este important să distingeți diferențele dintre pantofii de tenis și alte tipuri de încălțăminte înainte de a face achiziția. Opririle și pornirile frecvente în timpul deplasării pe teren influențează modul în care sunt concepuți tenișii. Pantofii de tenis sunt de tip mai plat, cu modele special concepute pe talpă, totul în funcție de tipul de suprafață de teren pe care jucați în general.

Alte tipuri de încălțăminte au tocuri mai groase și mai moi care scad greutatea și amortizează pentru a diminua impactul – pantofii de tenis sunt construiți pentru a fi mai rezistenți. Pantofii de alergare sau alți pantofi atletici, însă, sunt concepuți pentru mișcarea repetitivă de înaintare a alergării sau a mersului pe jos.

Găsirea încălțămintei perfecte

Dacă v-ați trezit vreodată că ați rămas cu o pereche nouă de pantofi care se simțeau bine scoși din cutie, dar care nu v-au îndeplinit așteptările după ce au intrat pe teren, atunci știți cât de frustrant poate fi. Din păcate, nu este întotdeauna ușor să găsiți perechea perfectă de pantofi și, de cele mai multe ori, ajungem să facem compromisuri.

Fără îndoială, cel mai important lucru pe care trebuie să îl obțineți corect atunci când cumpărați o nouă pereche de teniși de damă este potrivirea. Permiteți-ne să vă conducem prin câteva subiecte diferite pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când evaluați pantofii.

Mărimea

Mărimea pantofului este poate cea mai evidentă atunci când vine vorba de obținerea încălțămintei potrivite. Dar cât de sigur ești de mărimea ta?

În mod ideal, veți avea aproximativ 13 milimetri între vârful degetului mare și partea din față a pantofului. Un test rapid care funcționează destul de bine este să folosiți lățimea degetului mare pentru a verifica acest spațiu. Un spațiu adecvat în partea din față a pantofului vă ajută să evitați să vă înghesuiți degetele de la picioare și previne apariția bășicilor, permițându-le în același timp să respire și să rămână răcoroase.

Pe de altă parte, o pereche de teniși de damă care sunt prea mari pot duce, de asemenea, la o mișcare excesivă a piciorului, ceea ce poate duce, de asemenea, la apariția bășicilor și la probleme cu mușchii gambei și călcâiul lui Ahile.

Lățime

Pentru o mare parte din populația lumii, pantofii cu lățime standard sau obișnuită fac treaba, dar dacă nu vă încadrați în acest interval, atunci este crucial să găsiți lățimea corectă pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră.

Vârful

Spațiul disponibil pentru degetele de la picioare într-un pantof va fi corelat cu lățimea unui pantof. Cu toate acestea, deoarece majoritatea tenișilor au dimensiuni standard, veți descoperi că unii au o cutie de degete mai strâmtă sau mai spațioasă.

Gleznele

Deși în mod obișnuit nu este o problemă pentru majoritatea, unii pot constata că oasele de la marginea exterioară a gleznelor (peroneul și tibia) intră în contact cu marginea superioară a pantofului și le provoacă disconfort. Atunci când încercați pentru prima dată o pereche de teniși de damă, merită să fiți atenți la orice frecare în jurul gleznelor. Acest lucru poate fi amplificat atunci când jucați tenis și poate duce la disconfort.

Politica