duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită în Oltenia

Istoria Jandarmeriei Române a început să se scrie în anul 1850, pe data de 3 aprilie, când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi”, act normativ ce consfințea apariția în spațiul militar românesc a Jandarmeriei Române. În Oltenia, Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită încă din finalul săptămânii trecute, prin diferite festivități.

În Dolj, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” a avut loc o festivitatea dedicată sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, în prezența Danielei Barbu, prefectul județului. În cadrul evenimentului desfășurat la finalul săptămânii trecute, au fost evocate momentele importante din dezvoltarea instituției. Acest moment de sărbătoare a oferit prilejul recompensării cadrelor militare.

Pentru orice militar, avansarea în gradul următor reprezintă un semn de prețuire a modului exemplar de îndeplinire a atribuțiilor și misiunilor specifice, a efortului constant și devotamentului față de instituție, fiind un prilej de bucurie și un exemplu pentru tinerele generații.Cu acest prilej au fost avansați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim, doi ofițeri și nouă subofițeri. De asemenea, o parte din personalul unității a fost recompensat, conform regulamentelor militare, pentru modul exemplar în care au îndeplinit misiunile și atribuțiile specifice. Le transmitem felicitări și mulțumim, pe această cale, fiecărui jandarm care își desfășoară activitățile, cu simț al datoriei și al devotamentului față de comunitate, în fiecare zi!”, a fost mesajul jandarmilor doljeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Gorj, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” au fost planificate activități prin care să se marcheze 172 de ani de la atestarea documentară a Armei. Astfel, în această perioadă au fost organizate și se vor desfășura mai multe activități: Ziua Veteranilor unității, prin care cei mai vârstnici jandarmi dintre cei care și-au desfășurat activitatea în Jandarmeria Gorj vor primi vizita unei delegații de jandarmi care le vor înmâna materiale omagiale specifice oamenilor de Arme; – Concursuri sportive cu specific militar sub denumirea ,,Cupa Jandarmeriei Române” – la Tir sportiv și Traseu tehnico-aplicativ, competiții organizate la nivel interinstituțional și la nivelul structurilor unității; au fost realizate broșura: File de istorie din Jandarmeria Gorjeană, un pliant cu repere istorice ale Armei, stegulețe și insigne promoționale – desfășurarea unei activități de informare la Școala Gimnazială Stănești unde, elevilor le-au fost oferite informații de prevenire și combatere a violenței în școli, au interacționat cu o parte din materialele și autovehiculele utilizate în misiuni de jandarmi și au primit pliante și stegulețe.

Activitatea omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române a avut loc astăzi, vineri, la sediul unității prin prezentarea ordinelor de înaintare în gradul următor înaintea expirării stagiului minim pentru 2 ofiţeri şi 15 subofiţeri precum şi de prezentare a recompenselor acordate personalului unităţii: „În numele jandarmilor gorjeni, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, vă transmitem un gând prietenesc, sănătate şi vă asigurăm de implicarea noastră pentru a asigura climatul de ordine ordinie şi siguranţă publică în zona de responsabilitate”, a transmis Jandarmeria Gorj.

În Vâlcea, ședința omagială dedicată sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române s-a desfășurat în prezența secretarului de stat Adrian Voican. Pe timpul ședinței au fost evocate momentele importante din dezvoltarea instituției și au fost transmise mesaje de apreciere din partea secretarului de stat, Adrian Voican, prefectului Mihai Oprea, peședintelui al Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, primarului din municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, președintelui A.T.O.P, domnul Adrian Bușu, inspectorului general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin Mastan și colonelului Grigore Ciaușescu, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

De asemenea, o parte din personalul unității a fost recompensat, conform regulamentelor militare, pentru modul exemplar în care și-au desfășurat activitatea. Pentru a marca semnificația evenimentului, invitaților prezenți li s-a acordat o „Diplomă de excelență” pentru buna cooperare avută de-a lungul timpului cu instituția.

Și în Olt au fost evocate momentele importante din dezvoltarea instituției și au fost transmise mesaje de apreciere din partea prefectului, inspectorului general al Jandarmeriei Române, precum și din partea inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Cu această ocazie, în numele jandarmilor olteni, comanda inspectoratului vă transmite gânduri de sănătate și vă asigură că vom fi la fel de implicați și responsabili în asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în zona de competență!”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Olt.

În Mehedinți, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean s-a  desfășurat o activitate festivă în cadrul căreia 18 cadre militare, 2 ofițeri  și 16 subofițeri, au fost avansate în grad, înainte de expirarea stagiului minim, pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Totodată, cu acest prilej au fost prezentate şi ordinele prin care personalul unității a fost recompensat cu  diplome de merit, mulţumiri şi felicitări.

Tot de Ziua Jandarmeriei Române, În Mehedinți a avut loc și Cupa Presei la Tir și Cupa Jandarmeriei 2022. Jandarmii care s-au clasat pe primele locuri în urma participării la concursurile sportive organizate cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române au fost premiați, în cadrul unei activități festive ce a avut loc la sediul inspectoratului.

Politica