vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară, în creştere

La data de 2 aprilie, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.809 de persoane, dintre care 7.820 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 6,1 % faţă de ziua precedentă, a precizat Poliţia de Frontieră.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.563 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.336 cetăţeni ucraineni (scădere cu 9,7%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 2 aprilie, la nivel naţional, au intrat în România 610.940 cetăţeni ucraineni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, în prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse si la frontiera terestra, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Politica