luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

(FOTO) Microeliminare a HCV în județul Caraș Severin

Asociația pentru Promovarea Tinerilor a demarat proiectul ”Microeliminare a HCV în județul Caraș Severin”. Proiectul vizează realizarea a 6000 de teste HCV în județ, fiind vizate persoanele care au peste 40 de ani, deoarece aici incidența este cea mai crescută.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și
Asociația pentru Promovarea Tinerilor din Craiova, au organizat vineri, 01 Aprilie 2022, în Băile Herculane, Conferința de lansare a Proiectului Microeliminare a HCV în județul Caraș-Severin.

În cadrul evenimentului au fost prezenți prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, Rector UMF Craiova, prof. univ. dr. Mircea Diculescu, Institutul Clinic Fundeni, prof. univ. dr. Adrian Goldiș, Spitalul Județean Timișoara,
precum și medici de familie din județ care s-au alăturat implementării proiectului.
Au fost prezentate beneficiile testării preventive și modalitatea de testare a pacienților înscriși pe listele medicilor de familie. Proiectul vizează realizarea a 6000 de teste HCV în județ, fiind vizate persoanele care au peste 40 de ani, deoarece aici incidența este cea mai crescută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Perioada de implementare a proiectului este 28 martie – 15 iulie 2022.

Politica