vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olimpiada de fotbal. O nouă competiție pentru elevii doljeni

Elevii doljeni vor avea posibilitatea să participe din acest an la Olimpiada de fotbal, proiect demarat de către Consiliului Județean (CJ) Dolj în parteneriat cu Clubul Sportiv Județean Știința „U” Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Proiectul de 250.000 de lei vizează încurajarea elevilor pentru a face sport. Astfel, aproximativ 3000 de elevi din 120 de școli doljene se vor întrece în această competiție. Atât fondurile cât și echipamentele necesare vor fi asigurate de CJ.

Președintele CJ, Cosmin Vasile, a vorbit despre importanța proiectului și a explicat motivul pentru care sportul ales a fost fotbalul.

„Proiectul este unul inedit și se adresează elevilor de școală generală din întreg județul. Sunt 120 de școli și aproximativ 3.000 de elevi. Proiectul demarează anul acesta și va fi derulat an de an. Am considerat că este necesar să încurajăm tinerii să facă sport. Sunt binevenite astfel de competiții la nivel de școală. Am ales fotbalul pentru că este cel mai iubit sport în județul Dolj. Vom susține financiar proiectul, cu bani din bugetul CJ Dolj, fiecare echipă fiind dotată corespunzător. Am încheiat parteneriat cu CS Știința U Craiova și cu ISJ Dolj. Fiecare școală va avea câte o echipă și campionatul va avea loc pe șase zone, urmând ca finala să se deruleze pe baza sportivă a CJ Dolj, cea de la Aeroportul Craiova. Le dorim succes tuturor și sunt convins că prin acest proiect vom încuraja sportul de masă”, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica