duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Eu la muzEU”. Proiect adresat elevilor doljeni

Consiliului Județean (CJ) Dolj, în parteneriat cu Muzeul Olteniei și Inspectoratul Școlar Județean Dolj dau startul unui nou proiect dedicat elevilor. „Eu la MuzEU” este un proiect prin prisma căruia peste 10.000 de elevi vor avea posibilitatea să petreacă o zi la muzeele din Craiova. CJ Dolj investește aproximativ 400.000 de lei din bugetul propriu, pentru ca elevii să poată vizita muzeele. Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile a explicat cum se va desfășura proiectul, care include atât transport cât și masă la un restaurant din oraș.

„Proiectul EU la muzEU a fost gândit împreună cu directorul Muzeului Olteniei și ne dorim ca elevii să aibă acces la educație non-formală și la tot ce înseamnă cultură muzeală. Am promovat, de-a lungul timpului, tot ce s-a realizat la Muzeul Olteniei cu Secția de Științele Naturii, cu Secția de Etnografie. La fel, parte de Muzeu de Artă unde continuăm și o să dăm în funcțiune un Centru Brâncuși. Din păcate, am observat că nicii oamenii din Craiova nu au fost la muzeu. Prin programul «EU la muzEU», elevii vor fi invitați de Consiliul Județean să petreacă o zi la muzeele din Craiova, iar noi vom asigura accesul gratuit la aceste instituții și o broșură cu informațiile necesare. Pentru școlarii care vin din afara municipiului vom oferi, tot în mod gratuit, transportul și o masă la Restaurantul «Flora». Sunt 10.400 de copii pe care dorim să-i angrenăm în acest demers, iar bugetul estimat pentru derularea programului este de 400.000 de lei, fonduri pe care le vom asigura din bugetul propriu“, a precizat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

Despre proiect a vorbit și directorul Muzeului Olteniei Craiova, Florin Ridiche, care vorbit despre una dintre problemele care au făcut fostele parteneriate cu profesorii, să nu funcționeze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acest proiect nu numai că ajuta, dar și rezolvă unele probleme pe care le-am sesizat noi la Muzeul Olteniei în anii anteriori. Prin acest proiect se facilitează accesul a mii de elevi, în special din județ, pentru accesul la muzeu. În anii trecuți am încheiat cu profesorii din județul Dolj parteneriate, însă am constatat această problemă a zecilor de profesori care predau în județul Dolj – problema transportului elevilor la muzeu. Iată, prin acest proiect se rezolvă acest aspect”, a completat Florin Ridiche.

Muzeele care vor putea fi vizitate sunt Muzeul de Artă și cele 3 secții ale Muzeului Olteniei: Istorie-Arheologie, Științele Naturii și Etnografie. Proiectul va fi supus aprobării în ședința de joi a Consiliului Județean Dolj.

Politica