joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 300 de incendii!

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 300 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată și litieră, care au cuprins peste 2.200 de hectare de teren, de la începutul anului.

În condiții de vânt, flăcările se extind cu repeziciune și cuprind suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să se propage la gospodăriile cetățenilor.

În ultimele trei zile, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 41 de incendii izbucnite la vegetație uscată și litieră, care au cuprins sute de hectare de teren.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cursul zilei de marți, 29 martie, două echipaje de pompieri din cadrul din Gărzii Baia de Aramă au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un ATV pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în localitatea Rudina din comuna Bala. Timp de nouă ore, pompierii au luptat cu flăcările care au cuprins circa 15 hectare de vegetație uscată, 1,5 hectare de viță de vie, dar și 45 de hectare litieră. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis.

Alte două incendii izbucnite pe raza localității Bahna din comuna Ilovița au fost stinse de echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Orșova, care au acționat timp de 10 ore pentru lichidarea flăcărilor, ce au cuprins circa 22 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a acestora a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiu.

Un efort deosebit au depus și pompierii din cadrul Stației Strehaia care au intervenit miercuri noaptea pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe raza localității Cotoroaia din comuna Voloiac. Ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la folosirea focului pentru igienizare, flăcările au cuprins circa 50 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.

„Atragem atenția cetățenilor că, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Facem apel la aceștia să conștientizeze că neglijența manifestată la igienizarea terenurilor primăvara, fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, poate produce pagube materiale însemnate, afectează fauna și pune în pericol chiar viața persoanelor.

Le reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei”, a transmis ISU Mehedinți.

Politica