vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șeful pescarilor din Gorj a făcut o descoperire arheologică

Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a găsit topor de tip „celt“. Descoperirea a fost făcută duminică, în zona Dealului Târgului, din municipiul Târgu Jiu.

Sunt norocos,am găsit întâmplător un topor de tip „celt”.Piesa foarte rară este specifică Epocii Bronzului și are o vechime de minim 3.000 de ani.Maine voi merge sa-l predau la Consiliul Județean Gorj.Orașul Targu Jiu are rădăcini adânci!”, a scris Claudiu Fiu, pe Facebook.

Acesta spune că a găsit obiectul în mod întâmplător: „Am plecat cu soţia să culegem leurdă şi flori prin pădurea din Dealul Târgului. S-a răsturnat un copac cu rădăcini cu tot. Am văzut că este o culoare atipică la suprafaţa terenului. Mi-am dat că este ceva diun metal şi vechi. Probabil că a fost scos din pământ atunci când copacul a ieşit cu rădăcini cu tot. L-am găsit într-o râpă. Patrimoniu“: „Din ce am discutat cu un arheolog cunoscut, profesor universitar, obiectul are o vecbime de minim 3.000 de ani, cu 1.000 de ani înainte de perioada dacică. M-a sfâtuit să îl predau autorităţilor pentru că este vorba de un obiect rar, de patrimoniu, iar legea aşa prevede“, a povestit Claudiu Fiu, conform adevarul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica