vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Elevii au susținut prima probă din cadrul simulării Examenului de Bacalaureat

  Luni, în 43 de unități de învățământ din județul Dolj( nivel liceal) s-a desfășurat proba scrisă la limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național pentru elevii din clasele terminale.

 În urma finalizării probei s-au centralizat următoarele date:

  • 3917 elevi așteptați să susțină proba (învățământ zi)
  • 85,50% – procentul de prezență al elevilor (3349 prezenți; 568 absenți)

Cel mai ridicat procent de prezență a fost înregistrat la: Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul” Craiova (100%), Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova (100%), Liceul Teoretic ”Independența” Calafat (99,14%), Liceul Teoretic ”Tudor Arghezi” Craiova (98,14%), Liceul Teoretic Bechet (95,44%), Liceul Teoretic „Adrian Paunescu” Bârca (90,47%).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proba a început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, s-au distribuit subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Simularea națională va continua mâine, 29 martie, cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie  și miercuri, 30 martie, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Politica