duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italia va ajuta la reconstrucţia teatrului bombardat din Mariupol

Guvernul italian este pregătit să reconstruiască teatrul din oraşul ucrainean asediat Mariupol, care a fost devastat în urma bombardamentelor forțelor ruse, a declarat joi ministrul culturii, Dario Franceschini, la finalul unei şedinţe a cabinetului.

„Cabinetul a aprobat propunerea mea de a oferi Ucrainei resursele şi mijloacele de a-l reconstrui cât de curând posibil. Teatrele din toate ţările aparţin întregii umanităţi”, a scris Franceschini pe Twitter.

Oficialii ucraineni au anunțat că teatrul a fost lovit miercuri de un atac aerian al forţelor ruse, în timp ce mulți oameni se adăposteau acolo de bombardamente. Rusia a negat că ar fi lovit clădirea teatrului. Serhiy Taruță, fostul șef al Administrației Regionale de Stat Donețk, a estimat joi că 1.300 de persoane se aflau în teatrul din Mariupol atunci când clădirea a fost bombardată, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul guvernator a declarat că până acum, 130 de oameni au fost salvați, „dar nu există nicio operațiune de salvare, pentru că toate serviciile care ar trebui să salveze oameni, să-i trateze, să-i îngroape nu mai există”.

Politica