luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un cameraman și o jurnalistă de la Fox News au fost uciși într-un atac lângă Kiev

Un cameraman de la Fox News a fost ucis în Ucraina. Fox News a confirmat faptul că Pierre Zakrzewski a fost omorât luni, în timp ce se afla într-un vehicul și a fost lovit de gloanțe. În același atac, a murit și jurnalista Oleksandra Kuvshinova, în vârstă de 24 de ani.

Vehiculul echipei de jurnalişti a fost vizat de focuri de armă în timp ce realizau un reportaj pentru Fox News.

Cameramanul Pierre Zakrzewski îl însoţea pe jurnalistul Benjamin Hall, rănit atunci când vehiculul în care se aflau a fost ţinta unor tiruri luni la Horenka, în apropiere de Kiev, a indicat Suzanne Scott, CEO al Fox News Media, într-un comunicat. Zakrzewski avea baza la Londra şi se afla în Ucraina din februarie, a adăugat ea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pierre era un fotograf de război care a acoperit practic toate evenimentele internaţionale pentru Fox News, de la Irak la Afganistan, trecând prin Siria”, a explicat Suzanne Scott.

El primise în decembrie premiul Fox News „Eroul discret”, în special pentru „rolul cheie jucat în evacuarea freelancerilor noştri afgani şi a familiilor lor după retragerea americană din Afganistan”, a subliniat Suzanne Scott, citată de Agerpres.

Benjamin Hall, de naţionalitate britanică şi corespondent al Fox News la Departamentul de Stat, rămâne spitalizat în Ucraina, a mai precizat ea. Hall a fost rănit la picioare de schije de obuz şi plasat la terapie intensivă, a transmis luni procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Oleksandra Kuvshinova, în vârstă de 24 de ani, era o jurnalistă locală care lucra de o lună pentru Fox News.

„Era incredibil de talentată şi a petrecut săptămâni întregi colaborând direct cu întreaga noastră echipă de acolo, lucrând non-stop pentru a se asigura că lumea ştie ce se întâmplă în ţara ei”, au precizat reprezentanții Fox News, citați de Agerpres.

Americanul Brent Renaud, jurnalist independent, a fost împuşcat mortal duminică în suburbiile din nord-vestul Kievului. Înaintea Oleksandrei Kuvşinova, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun a fost ucis în bombardamentul asupra turnului de televiziune din Kiev, iar colegul său Viktor Dudar a murit în timpul luptelor din apropierea oraşului Mikolaiv (Nikolaev) din sudul ţării, potrivit autorităţilor ucrainene, care au numărat şi peste 30 de răniţi din rândul presei care acoperă conflictul.

Directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, a condamnat marţi uciderea în Ucraina a celor doi jurnalişti, subliniind că presa „nu ar trebui să fie niciodată vizată”. Jurnaliştii joacă un rol vital în diseminarea informaţiilor în timpul conflictelor şi nu ar trebui să fie niciodată ţinta unor atacuri”, a declarat directoarea generală a UNESCO într-un comunicat. ”Fac apel la respectarea standardelor umanitare internaţionale pentru a asigura protecţia jurnaliştilor şi a profesioniştilor din mass-media”, a continuat ea.

Politica