duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Energeticienii au protestat în fața Prefecturii Dolj

Un nou protest al angajaților din energie a avut loc, luni, în Craiova. Salariați ai termocentralelor Ișalnița, Turceni și Craiova 2 au pichetat Prefectura Dolj, în ceea ce privește decizia Guvernului de a recunoaște anumite condiții speciale de muncă, doar pentru perioada lucrată anterior datei de 1 aprilie 2001.

La protestul din Craiova au participat 100 de persoane, în speranța că cerințele lor vor fi ascultate și puse în practică de autorități. Protestatarii au anunțat faptul că vor avea o întâlnire cu Prefectul de Dolj, pentru a primi lămuriri.

Credeam că liderii noștri politici, împreună cu președinții de sindicate, președinții de federații, au rezolvat această problemă a noastră: deblocarea în totalitate a legii 297/2021, o lege votată în Parlamentul României, aproape în unanimitate, promulgată de președintele țării, neatacată la Curtea Constituțională și publicată în momitorul oficial. O lege perfect constituțională, dar pe care, din păcate, funcționarii caselor de pensii refuză să o pună în aplicare. De ce? Nu știm. Colegii noștri de la Hunedoara au câștigat în instanță. La noi, în partea aceasta a Olteniei, nu știm ce se întâmplă, de ce nu se pune în aplicare această lege. O să cerem o întrevedere la doamna prefect, poate reușește să strângă deputații și senatorii din Dolj, să ne pună la masă și să ne explice de ce nu se poate aplica o lege complet funcțională. Începem să primim amenințări și nu înțelegem de ce. Nu înțelegem de ce există această ură din partea liderilor de sindicat mineri. Iesiți, scoateți oamenii în stradă, apoi spuneți că nu mai aveți ce să faceți. Acum, când Ministerul Energiei ne cere să creștem producția”, este o parte din discursul unuia dintre protestatarii din Piața Prefecturii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica