joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

9 beneficii ale terariilor pentru viață și casă

Apel către toți pasionații de plante de apartament și de natură. Cum v-ați simți dacă ați putea crește un număr și o selecție uriașă de plante frumoase, fără responsabilitatea udării și îngrijirii constante? Sună bine, nu-i așa?

Ei bine, dacă o imagine pictează o mie de cuvinte, atunci un terariu trebuie să înflorească o mie de plante (la figurat vorbind).

Aceste terarii vin cu multe dintre avantajele lor unice atât în grădinărit, cât și în designul interior, ceea ce le face o opțiune versatilă pentru toate casele. În plus, confecționarea propriilor terarii vă oferă un control total pentru a vă bucura la maximum de beneficii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru cei care nu au timpul, spațiul sau înclinația de a crește o mie de plante în casa lor – de ce să nu realizeze același lucru, doar că la o scară mai mică? Iată de ce toată lumea are nevoie de terarii.

1. Terariile arată uimitor în orice cadru
Chiar dacă suntem grădinari pasionați, nu avem nicio reținere în a recunoaște că principalul motiv pentru care avem terarii este pentru că ne place cum arată. Avem și plante de casă normale (cam… un milion), dar este ceva cu adevărat spectaculos să aveți un întreg ecosistem de plante la vedere.

2. Bucurați-vă de grădinărit… fără grădină
Orășenii să se bucure! Avem o modalitate de a cultiva lucruri fără o bucată de pământ pe care să o numim a noastră. Este adevărat că este puțin probabil să putem să ne cultivăm singuri orice fel de mâncare, dar putem obține aceeași satisfacție de a crește ceva ce ne place. Ceva mic. Foarte, foarte mic, cât o plantă de acvariu.

3. Sunt ușor de îngrijit
Terariile pot fi extrem de ușor de îngrijit dacă echilibrul este corect, dar, ca să fim corecți, provocarea îngrijirii este strâns legată de complexitatea construcției.

Consultați un ghid esențial pentru terarii pentru ajutor în fiecare etapă a procesului, pentru a vă asigura că terariul dvs. este pregătit pentru succes. Dacă aveți un terariu deschis, vor avea nevoie de apă ocazional, iar dacă aveți un terariu închis – se udă singure! Așa că puteți pleca în vacanță oricând doriți și puteți sta liniștit știind că puii dvs. de plante sunt încă în plină dezvoltare.

4. Vă pot menține plantele în viață pe tot parcursul anului
Iarna vine în fiecare an, și chiar și celor mai pricepuți grădinari din lume le mor plantele de apartament. Dar ghiciți ce? Nu trebuie să fie iarnă în interiorul terariului dvs. Plantele dvs. se pot bucura de o vară eternă în paradisul de sticlă al creației dvs. Păcat că nu putem face asta pentru noi înșine, nu-i așa?

5. Dezlănțuiți-vă creativitatea
Trebuie să îi mulțumim lui Pinterest pentru cantitatea nesfârșită de idei de terariu pe care probabil că nu vom ajunge niciodată să le facem, dar ne place elementul creativ al construirii unui terariu.

Terariile sunt o oportunitate (întotdeauna răscumpărabilă) de a crea, de a explora și de a vă pune propria amprentă pe casa dvs.

6. Explorați potențialul lor decorativ nelimitat
Apropo de a pune o amprentă pe casa dvs., terariile au aplicații decorative infinite. Nu uitați că acestea vin în toate formele și dimensiunile. Pot fi suporturi de cărți, grădini suspendate, coliere, lămpi, aproape orice vă puteți gândi. Și puteți fi sigur că vor arăta bine, pentru că aveți control creativ total.

7. Cultivați plante pe care altfel nu ați putea să le cultivați
Frumusețea creării propriului microclimat, este că puteți cultiva plante care nu sunt potrivite pentru mediul dvs. Nativ. V-ați dorit întotdeauna o grădină tropicală, dar locuiți în Europa de Est? Nu vă faceți griji, făceți-vă o mică pădure tropicală amazoniană pentru biroul dvs.

8. Purificați-vă aerul
Dacă aveți un terariu închis, acest lucru este mai puțin important (plantele dvs. vor acapara tot aerul curat pentru ele), dar dacă aveți un terariu deschis, vă puteți bucura de aer proaspăt filtrat – au natural. Beneficiul este neglijabil, dar este totuși un beneficiu, așa că merită totuși un loc pe această listă.

9. Relaxați-vă
Este dovedit științific că plantele reduc stresul și anxietatea. Probabil că există randamente descrescătoare după un anumit punct… dar o casă plină de plante nu este niciodată un lucru rău.

Politica