marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zelenski pledează pentru o întâlnire cu Putin în Israel

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat, din nou, discuții directe cu președintele rus Vladimir Putin, scrie libertatea.ro care citează publicația Ukrainska Pravda. Liderul de la Kiev propune ca întâlnirea care ar putea duce la sfârșitul războiului să aibă loc la Ierusalim, cu medierea premierului israelian Naftali Bennett.

„Am vorbit cu domnul Bennett și i-am spus că este greșit și neconstructiv să ne întâlnim în Rusia, Ucraina sau Belarus. Acestea nu sunt locuri unde putem găsi un punct comun ca să oprim războiul. Nu vorbesc de întâlniri tehnice, ale echipelor de negocieri, ci de întâlniri ale liderilor. Cred că Israelul poate fi locul de întâlnire, mai ales Ierusalimul. Nu pot să vorbesc despre detaliile discuțiilor domnului Bennett cu președintele rus”, a declarat Zelenski.

Zelenski mai crede că Israelul ar putea fi parte la acordul privind garanțiile de securitate pentru Ucraina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Când vorbim despre garanții de securitate și care țări ar trebui să fie în acordul de garantare a securității pentru Ucraina, cred că Israelul ar trebui să fie printre aceste țări, este clar”, a spus el.  

Liderul de la Kiev a remarcat că Israelul are o istorie bogată și multe paralele cu istoria Ucrainei. 


Politica