duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile din Ucraina: Mor copii. Primarii din orașele bombardate cer închiderea spațiului aerian al țării

Copii sub dărâmături, copii morți de deshidratare, vieți frânte. Asta acuză autoritățile din orașele Ucrainei, afectate de bombardamentele lansate de forțele ruse. Primarii din aceste zone au susținut, miercuri, o conferință de presă on-line la care au invitat jurnaliști din întreaga lume și la care au participat și redactorii cotidianului „Jurnalul Olteniei”.

Autoritățile ucrainene cer insistent închiderea spațiului aerian spunând că altfel nu au nici o șansă în acest război. NATO spune însă că o astfel de decizie ar duce la un „război total în Europa”.

În Mariupol, oraș devastat după cum spune viceprimarul Sergiy Orlov, autoritățile au anunțat că un spital de pediatrie a fost distrus de bombardamente și că mai mulți copii ar fi prinși sub dărâmături.
„Orașul este atacat din toate părțile. Forțele vor lupta până vor rămâne fără muniție. Nu mi-aș fi imaginat niciodată așa ceva. Ieri un copil de 6 ani a murit de deshidratare. În 2022, un copil a murit de deshidratare. Și asta din cauza bombardamentelor”, a spus, între altele Orlov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Orașul-port de la Marea Azov este de o săptămână fără apă și alte utilități. 400 de mii de oameni sunt blocați în Mariupol, spun autoritățile ucrainene care acuză Rusia de continuarea bombardamentelor, făcând imposibilă evacuarea civililor.

Atât Orlov cât și ceilalți primari din zonele afectate au spus că cele mai multe victime au fost cauzate de bombardamente și au cerut, din nou, închiderea spațiului aerian.
Asta a cerut, în cadrul conferinței de presă, din partea ministerului ucrainean pentru dezvoltare, Oleksiy Cernishov.

„Agresiunea Rusiei e inacceptabilă. NATO trebuie să închidă spațiul aerian. Atrocitățile de care vă vorbim sunt o realitate. Nu poți lăsa o țară europeană să fie devastată de bombardamente, nu poți lăsa oameni, copii să moară zilnic. Nu e un show. Sunt oameni adevărați care și-au construit vieți reale în Europa”, a afirmat Cernishov.

Conform autorităților, sute de oameni au fost uciși în Ucraina, între care zeci de copii.

Politica