vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ONU: Cel puțin 474 de civili, între care 29 de copii, ar fi fost uciși în Ucraina de la începutul războiului

Cel puțin 474 de civili, între care 29 de copii, au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, potrivit cifrelor anunțate marți de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru drepturile omului, conform CNN.

Alte 861 de persoane au fost rănite în conflict, ridicând numărul total al victimelor civile calculat de ONU la 1.335. Cifra reală este probabil „considerabil mai mare”, în opinia ONU, în special în teritoriile controlate de ruși.

„Acest lucru se referă, de exemplu, la orașele Volnovaha, Mariupol, Izium, unde există acuzații de sute de victime civile. Aceste cifre sunt în continuare coroborate și nu sunt incluse în statisticile de mai sus”, se arată în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În regiunile separatiste Donețk și Lugansk, ONU a înregistrat 545 de victime, cu 96 de morți și 449 de răniți, până marți.

Volodimir Zelenski a transmis marți că se poate negocia statutul regiunilor separatiste Luhansk și Donețk: „Putem discuta şi găsi un compromis”, scrie hotnews.ro

În câteva orașe marți au început să funcționeze coridoarele umanitare, dar ucrainenii au spus că rușii au atacat unele convoaie de civili. Forțele ruse continuă bombardamentele și tot mai mule evaluări arată că adună resurse pentru a încerca zilele următoare un asalt asupra Kievului.

Între timp, armata ucraineană raportează noi daune produse forțelor de invazie și spune că acestea sunt demoralizate și și-au încetinit avansul.

Politica