luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MApN: Ceremonii militare şi religioase în memoria militarilor căzuţi la datorie în Dobrogea

Ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru militarii căzuţi la datorie în tragedia din Dobrogea vor avea loc joi în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, a anunţat Ministerul Apărării.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române. De asemenea, pilotul avionului MiG-21 LanceR ,Căpitanul Costinel Iosif Niţă, şi-a pierdut viaţa.

Politica