sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Județul Gorj este pregătit să primească refugiați din Ucraina

Mai multe ONG-uri din județul Gorj au pornit o campanie umanitară prin care colectează alimente, îmbrăcăminte şi alte bunuri pentru refugiații ucraineni. La nivel național s-a format un centru de coordonare, iar prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, le-a cerut cetățenilor să acceseze platforma pusă la dispoziție de Guvern.

Prefectul spune că o parte din refugiații din Ucraina ar putea să ajungă și în județul Gorj, dacă situația va impune acest lucru.

S-a constituit un centru național de coordonare. Și la nivelul fiecărui județ se vor constitui celule de coordonare cu societatea civilă. Rugămintea mea către toți ar fi să acceseze platforma pusă la dispoziție de Guvernul României. Acolo, se pot înscrie și pot specifica ce anume doresc să doneze sau cu ce anume doresc să contribuie. Am înțeles că sunt foarte mulți operatori economici din zona de turism, primari care doresc să pună la dispoziție spații de cazare pentru refugiați. Le recomand să introducă datele și informațiile pe platforma guvernamentală. Din centrul național de coordonare vor fi distribuiți refugiați către aceste spații pe care le pun la dispoziție. Dacă situația o va impune, ar putea să ajungă refugiați și în județul Gorj”, a spus Marcel Iacobescu, conform gorjonline.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica