joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucraina-Rusia. Negocieri de pace

Update/ 12:50/ Negocierile au început, conform presei locale.

___

Echipele de negociere rusă și ucraineană au ajuns deja în Belarus. Platforma de negociere pentru întâlnirea celor două părți a fost pregătită, transmite Ministerul de Externe al Belarusului. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru Lukașenko și-a asumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene” se arată în comunicatul citat de presa ucraineană.

Din delegație fac parte ministrul Apărării, Oleksi Reznikov, adjunctul ministerului de Externe, un consilier al administrației prezidențiale, liderul partidului „Slujitorul Poporului” (partidul care îl susține pe președintele Volodimir Zelenski), scrie Agerpres.

Amintim că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirma ieri că nu prea crede în rezultatul întâlnirii delegațiilor ruse și ucrainene, dar totuși să se încerce: „Conversația cu Alexandru Lukașenko a fost foarte substanțială. Nu vreau rachete, avioane și elicoptere car e zboară din Belarus în Ucraina. Nu vreau ca trupe să meargă în Ucraina din Belarus. Și m-a asigurat de asta… Nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar să încerce totuși, ca apoi, niciun cetățean al Ucrainei să nu aibă îndoieli că eu, în calitate de președinte, n-am încercat să opresc războiul”, a afirmat Zelenski.

Politica