sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vâlcea. Arestat pentru trafic de persoane

Un bărbat din Vâlcea a fost reținut de polițiștii de la cimă organizată, după ce ar fi sechestrat încă din noiembrie 2021 o femeie pe care a obligato să se prostitueze. Femeia ar fi fost ținută cu forța într-o încăpere insalubră de 5 metri pătrați, din locuința bărbatului. Agresorul a fost arestat pentru 30 de zile.

„La data de 24.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută de art. 210 alin. (1) lit. a) și b) C. p. În cauză s-a reținut că, începând cu luna noiembrie 2021, inculpatul a găzduit persoana vătămată într-o cameră de tip anexă din locuința sa (încăpere de aproximativ 5 metri, sumar mobilată și încălzită necorespunzător, fără baie și apă curentă) și, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (persoană cu gradul II de handicap) și prin constrângere morală, a transportat-o într-o parcare de tiruri din județul Vâlcea, unde a obligat-o să practice prostituția în favoarea sa, însușindu-și integral sumele obținute de aceasta. În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Astăzi, Tribunalul Vâlcea a admis propunerea procurilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioada de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Vâlcea și al lucrătorilor din cadrul SAS – IPJ Vâlcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” conform DIICOT.

spot_img
spot_img

Politica