luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucraina: „Două ținte neidentificate” s-au apropiat de Insula Șerpilor, în Marea Neagră

UPDATE: Ministerul Apărării Naționale a venit cu precizări Cu privire la interdicțiile de navigație impuse de Federația Rusă pentru navele comerciale care se îndreaptă către porturile ucrainene.

”Din datele de monitorizare obținute de structurile Forțelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă, care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau oprește navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene.

Nu confirmăm informațiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Șerpilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru corecta înțelegere a situației la care facem referire, redăm câteva elemente cu privire la regimul juridic al mării teritoriale, zonei contigue și a zonei economice exclusive, așa cum sunt prevăzute de Legea nr. 17 din 7 august 1990 privind regimul juridic al apelor maritime interioare, al mării teritoriale, al zonei contigue și al zonei economice exclusive ale României”.

Autoritățile ucrainene anunță că „două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor din Marea Neagră”. Acestea le-ar fi cerut grănicerilor să se predea. Comunicatul nu precizează ce sunt cele “două ținte neidentificate”, dar este de presupus că este vorba de două nave rusești.

 “Două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor. Ocupanții amenință că vor cere ca trupele de frontieră Izmail să se predea. Au folosit canalul internațional de comunicare [radio] privind siguranța navigației. Polițiștii de frontieră s-au mobilizat pentru apărare”, se arată în comunicat.

Insula Șerpilor se află la mai puțin 50 de kilometri de Sulina, fiind un punct strategic în Marea Neagră, scrie digi24.ro

„Două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor din Marea Neagră. Se aud amenințări de la ruși care cer ca militarii ucraineni să se predea. Agresorul a folosit canalul internațional de comunicare pentru siguranța navigației”, potrivit unui comunicat.

Potrivit autorităților de la Kiev, coloanele de tancuri rușești au intrat în regiunea Lugansk peste graniță la Krasna Talivka, Milove, Horodyshche. Inamicul se afla în fața coloanelor cu mașini albe purtând emblema OSCE. Acțiunea de luptă continuă în această direcție. Polițiștii de frontieră împreună cu Forțele Armate ale Ucrainei și Garda Națională a Ucrainei asigură apărarea.

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, 6 avioane ale forțelor aeriene ruse au fost doborâte.

În localitatea Uman, în centrul țării, un obuz a lovit centrul orașului. Un civil a murit și alți cinci au fost răniți. 

În Odesa continuă atacul cu rachete, mai anunță forțele armate ale Ucrainei.

Politica