duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un român intra noaptea în casele cunoscuților și le agresa sexual fiicele sau surorile: „Se trezesc cu hainele date jos”

Un român a făcut peste zece victime în Spania și i-a șocat pe anchetatori cu modul în care și-a ales victimele și le-a abuzat, multe dintre ele ajungând să se îndoiască de faptul că au trăit așa ceva, relatează El Diario Vasco, în mai multe articole despre bărbatul al cărui proces are loc în aceste zile, citat de Libertatea.

S-a strecurat noaptea în casele lor cu cheile pe care anterior le furase de la cunoștințe sau colegi de muncă, pentru a le agresa sexual fiicele sau surorile, fete pe care le alesese anterior și pe care le-a găsit dormind singure într-o cameră. Mărturia uneia dintre victime, marțea trecută, în cel de-al doilea proces împotriva presupusului violator în serie din Gipuzkoa, confirmă suspiciunile familiei victimei că „mai multe fete” au suferit o agresiune sexuală din partea lui G.G.C. în casele lor, după ce au fost adormite cu cloroform.

Rudele acestei tinere de 21 de ani, toate de origine română, ca și inculpatul, pun în centrul atenției posibilele victime alese din jurul Bisericii Penticostale Române din Beasain, la care merg săptămânal și unde ar fi „fete care spun că noaptea, când dorm, le intră în camere o fantomă. Și se trezesc cu hainele date jos”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adevărul trist al poveștii este că nimeni nu a raportat la poliție aceste întâmplări. De altfel, până când agresiunea înregistrată la Beasain a permis arestarea lui G.G.C., în prezent în vârstă de 37 de ani, Ertzaintza (Poliția provincială din Țara Bascilor) l-a acuzat „doar” de alte cinci violuri între 2012 și 2015. În urma anchetei ulterioare, Poliția Bască a mai atribuit românului patru atacuri.

Modul de a proceda al violatorului a fost similar. A intrat în casele fetelor, le-a surprins în timp ce dormeau, le-a făcut să inhaleze cloroform și le-a violat în întuneric, în timp ce fotografia și înregistra „actele sexuale explicite”, potrivit unuia dintre polițiștii care l-au anchetat pe acest bărbat. Arestarea sa a scos la iveală fotografii și filme pe care românul le-a stocat pe computer și pe drive-urile sale. Astfel, s-a descoperit că atacurile au fost repetate de mai multe ori. Într-un caz, de până la zece ori.

Iar fetele nu l-au denunțat niciodată vreunei autorități de poliție, judiciare sau publice. Pe imagini se vedea cum victimele stăteau întinse „inconștiente, adormite” și abia dacă știau ce s-a întâmplat, a spus acest agent de la Serviciul Teritorial de Investigații Criminale Ertzaintza din Gipuzkoa. Iar dimineața fetele nu au putut explica de ce s-ar fi putut trezi doar în chiloți sau complet goale.

Coma narcotică le-a refuzat un răspuns rațional. Și așa au ajuns să se gândească la chestia cu fantoma. Acest „monstru”, pe care un psihiatru care l-a consultat în Valladolid l-a descris drept „un dependent sexual” care era pe deplin „conștient” de ceea ce făcea, dar „nu de efectele” cauzate de acțiunile sale, a fost prezent pentru prima dată în banca acuzaților la Tribunal din Gipuzkoa, la sfârșitul lunii ianuarie anul trecut, victima ultimului său viol fiind o tânără de 21 de ani care locuiește în Beasain și este de profundă credință penticostală.

Ea a fost atacată în zorii zilei, în casa ei, așa cum a depus mărturie la sfârșitul lunii ianuarie în fața magistraților. „Sunt mai multe fete care au fost violate ca sora noastră din biserica penticostală din Beasain, dar nu au vrut să denunțe”, au spus două rude ale tinerei care a dezvăluit cazul care a permis demascarea bărbatului pe care Ertzaintza îl căuta de șapte ani.

Acest bărbat, pe atunci căsătorit și tată de familie, știa adresa și programul de lucru al victimei. De asemenea, știa că va fi singură, pentru că fratele cu care locuia, care la rândul său era muncitor la firma agresorului, era în vacanță în România. Ancheta a confirmat că învinuitul avea o cheie principală care deschidea mai multe portaluri în cartier, dar nu și apartamentul, așa că a așteptat câteva minute lângă ușa de la intrare și și-a agresat victima când era pe punctul de a părăsi locuința pentru a merge la muncă, la o brutărie din Lazkao.

Potrivit fetei, un bărbat cu glugă a atacat-o din spate și acesta a fost nevoit să aplice pe fața ei de două ori o cârpă umezită cu ceva ce s-a dovedit a fi cloroform, pentru a o amorți și a comite agresiunea. Apropiații tinerei au subliniat că „alte fete” au fost atacate în mod similar în casele lor și nu au raportat acest lucru „de rușine”. Aceștia au dat vina pe faptul că în religia penticostală „este important să fii fecioară la căsătorie” și să nu ai relații sexuale în afara relației conjugale. Totuși, aceștia au susținut că „sunt fete care spun că noaptea, când dorm, o fantomă intră” în camerele lor.

Bărbatul a fost arestat în 2019, în Beasain, oraș în care, potrivit statisticilor, locuiesc circa 6.300 de români. Inculpatului îi sunt atribuite nenumărate agresiuni comise în Gipuzkoa în anii precedenți. Poliția cercetase un violator în serie care comisese mai multe atacuri în Gipuzkoa din 2012, dar nu știau identitatea sa. „Am avut trei fapte în care i-a apărut profilul genetic și altele pe care i le-am atribuit pentru modus operandi”, în care a agresat victimele „pe la spate”.

Astfel, la primirea plângerii privind violul unei tinere în Lasarte-Oria în 2015, „în mod clar, totul îndrepta către același autor”. Românul de 37 de ani este pus sub supraveghere 24 ore din 24. El este tatăl a doi copii, de 13 și 5 ani. Lucra în Spania, avea o firmă de întreținere, împreună cu soția, de care se separase. Agenții l-au urmărit pe suspect, care lua cina cu familia la Lintzirin. Au profitat de ocazie pentru a lua lingura folosită de român, prelevând astfel ADN-ul său.

După ce au verificat că ADN-ul de pe lingură coincide cu cel al probelor recoltate atât în ​​casa lui Beasain, cât și în alte situații anterioare, agenții l-au arestat pe suspect în zona industrială Zubierreka. Românul a comis atacurile în propriile locuințe ale victimelor, după ce a sustras cheile de la rudele acestora care lucrau cu el. Potrivit declarațiilor în alte procese, din 2007, după moartea tatălui și sinuciderea unchiului său, a început să sufere de depresie și insomnie, să consume droguri și alcool, de care a fost dependent timp de 9 ani. Presa iberică mai scrie că românul ar putea primi o pedeapsă de cel puțin 40 de ani de închisoare.

Politica