vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România e pregătită să primească migranți din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări cu privire la pachetele de sprijin ce vor fi implementate în cazul în care România se va confrunta cu un val de migranți din Ucraina, în contextul tensiunilor de la granițele dintre Rusia și țara vecină. Totodată, șeful statului a ținut să precizeze că aliații rămân în continuare uniți, aspect reiterat și la întâlnirile de la Bruxelles.

„Dacă situația se schimbă, cum am spus și înainte, reacțiile pe care le vom avea vor fi reacții comune. Deci nu va reacționa fiecare țară separat, ci Uniunea Europeană are pachete de reacții pregătite și acestea vor fi puse în practică. Sigur că fiecare are și probleme foarte concrete. Spre exemplu, noi avem peste 600 de kilometri de granița cu Ucraina și este posibil să apară un flux de migranți și da, suntem pregătiți pentru această situație”, a declarat președintele.

Președintele a ținut să reamintească faptul că principala soluție este cea diplomatică și să precizeze că nimeni nu își dorește să aplice sancțiuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suntem pregătiți și în chestiuni de impact economic, avem noi măsuri specifice pregătite, dar trebuie să știm foarte clar: noi ne dorim o soluție diplomatică! Nu își dorește nimeni o soluție de timp sancțiuni, ci ne dorim ca situația de pe flancul estic să fie detensionată prin dezescaladare și prin calmarea tensiunilor”, a declarate președintele Klaus Iohannis, după întâlnirile pe care le-a avut la Consiliul European, potrivit psnews.ro

Politica