sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Doar patru elevi prezenţi la cursuri într-un liceu din Târgu Jiu. ISJ Gorj era în inspecție

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au constat o situație incredibilă, în urma unei inspecţii, la un liceu din municipiul Târgu Jiu. Doar patru elevi erau prezenţi la cursuri în toată şcoala, în condiţiile în care 21 de clase ar fi trebuit să desfăşoare activităţi didactice.

S-a constatat că absenteismul era îngrijorător. la aceste licee tehnologice erau cinci-şase elevi în clasă, iar la Liceul Auto «Traian Vuia» erau doar patru elevi în 21 de săli de clasă. Doar patru elevi erau prezenţi în toată şcoala. Cu o zi înainte să se meargă la liceul auto, s-a organizat o acţiune la şcoala postliceală care funcţionează în cadrul Liceului Auto nu era prezent absolut niciun elev. Conducerea şcolii a decis ca aceste clase să fie populate cu angajaţi şcolii şi cu elevii care erau prezenţi în cămin, adică cei de la zi. Profesorii erau prezenţi, dar erau în cancelarie, pentru că nu aveau obiectul muncii, deoarece nu aveau cui să le predea. Au crezut că ne pot păcăli în acest fel. Numai că am aflat de această strategie şi nu am mers în ziua respectivă. Crezând că pericolul a trecut, a doua zi, conducerea nu a mai considerat necesar să populeze băncile cu angajaţii şcolii”, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, conform adevarul.ro.

Liviu Udrescu, directorul Liceului Auto „Traian Vuia“, susţine că situaţia prezentată nu este reală: „S-a înţeles puţin greşit. Din clasele respective, 4-5 se aflau în practică comasată şi elevii se aflau la agenţii economici în oraş nu ar fi trebuit să se afle cursuri. Lucrau la anumite service-uri din oraş. Domnii inspectorii au şi sunat agenţii economici şi elevii se aflau în practică“, a afirmat directorul, potrivit sursei citate. Acesta a mai explicat că cei mai mulţi elevi care lipseau erau de la cursurile serale sau de la programul „A doua şansă“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: adevarul.ro

spot_img
spot_img

Politica