marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nota de plată pentru artificii. Amendă de 10.000 de lei pentru CSU Craiova

Peluza Sud și Peluza Nord au avut derby-ul lor, luni seara. Fanii gazdelor au făcut un spectacol pirotehnic de zile mari, care a inclus și artificii. Arbitrul a oprit meciul și a trimis cele două echipe la vestiare pentru câteva minute. În urma acestor acțiuni, clubul lui Rotaru a fost amendat cu suma de 10.000 de lei. Totodată, 7 persoane au primit interzis pe stadion.

În urma meciului de fotbal dintre Universitatea Craiova – FCU Craiova 1948, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 7 suporteri, cu amendă în valoare totală de 6200 lei și s-a luat asupra acestora măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an. Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel. În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun. De asemenea, a fost sancționat contravențional organizatorul, cu amendă în valoarea de 10.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, în ceea ce privește efectuarea unui control riguros al persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu făclii, torțe, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Sorin Cârțu s-a declarat încântat de spectacolul pe care Peluza Nord Craiova l-a făcut la derby-ul din Bănie. Președintele alb-albaștrilor nu ar vrea ca formația la care este angajat să joace fără spectatori la următorul meci de acasă și ar prefera o amendă pentru incidentele din Peluza Nord.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost un spectacol frumos de ambele părți, nu înțeleg de ce să încurajăm astfel de lucruri cu suspendarea terenului. Am jucat doi ani fără spectatori din cauza unor decizii guvernamentale. Și acum să suspendăm terenul din cauza la ce? Câteva artificii și petarde? Nu sunt pentru suspendarea terenului. Să se dea amendă dacă este ceva”. Vreau să le mulțumesc suporterilor. Am fost plăcut surprins să văd că la Peluza Nord au fost afișate steaguri cu toate chipurile jucătorilor din Craiova Maxima. E important, mai ales că noi, cei din Craiova Maxima, am fost de la început alături de acest proiect. Este frumos ce s-a întâmplat”, a declarat Cârțu, pentru fanatik.ro.

La finalul partidei, Paul Papp, a comentat gestul suporterilor și a lăsat de înțeles că astfel de lucruri sunt normale la un meci cu o asemenea încărcătură: „Am trăit-o cu emoții înainte și cu suspans și adrenalină în timpul meciului. A fost un meci bărbătesc datorită și celor din tribună, le mulțumesc că au fost lângă noi și sper să să vină cât mai mulți. Sincer, în adrenalina meciului și în toată vâltoarea aia, nu mi-a fost frică că o să se întrerupă. Suporterii, galeriile, huliganii așa sunt ei și a fost un spectacol frumos”, a spus Papp.

Politica