sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Alexandru Rafila: Peste 10 milioane de români au făcut COVID. De 4 ori mai mulți decât în bilanțul oficial

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, mai mult de 10 milioane de oameni din România au trecut prin infecția cu coronavirus, relatează News.ro.

„Cu siguranţă au făcut 10 milioane de persoane COVID, eu cred că au făcut şi mai mult de 10 milioane, pentru că discutăm de o tulpină extrem de transmisibilă, pe de-o parte, şi la care simptomatologia pentru mulţi dintre cei care se îmbolnăvesc este foarte redusă”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul precizează că a ajuns la aceste cifre în condițiile în care datele oficiale arată că peste 2 milioane de persoane din România au avut COVID-19, iar „cel mai mic factor de multiplicare este cinci”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Deci cel puţin 10 milioane de persoane au trecut prin infecţie. Sigur, sunt unii vaccinaţi care au trecut prin boală, aşa cum se întâmplă acum, în valul Omicron, dar sigur, memoria imunitară este probabil la majoritatea cetăţenilor din România”, a explicat Rafila.

Potrivit celor mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei, în România au fost înregistrate 2.401.821 de cazuri de infectare cu coronavirus iar 1.985.922 de pacienți au fost declarați vindecați. În total, 60.642 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit la nivel național.


spot_img
spot_img

Politica