marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă

Curtea de Justiție a Uniunii Europene le-a dat dreptate unor cetățeni slovaci, după ce mașina în care se aflau a fost confiscată de poliția italiană, invocându-se faptul că șoferul avea rezidență în Italia de mai mult de 6 luni, iar automobilul pe care îl conducea era înmatriculat în alt stat decât cel italian. Mașina era înregistrată pe numele pasagerului, cetățean care nu era rezident în Italia, se specifică în dosarul înaintat Curții de Justiției, însă acest detaliu nu i-a înduplecat pe polițiști care au aplicat exact litera legii.

Acest caz va putea conduce la o modificare a legislației rutiere italiene care interzice dreptul rezidenților de a conduce autoturisme înmatriculate în alte state, inclusiv din Uniunea Europeană, anunță g4media.ro care citează presa italiană.

Interdicția de a conduce în Italia cu numere de înmatriculare străine pentru rezidenți a fost introdusă în lege de fostul ministru de interne italian, Matteo Salvini.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Motivele introducerii legii au fost legate de taxe, se evitau, în lipsa acestei legi, taxele locale de înmatriculare, eventuale impozite, iar firmele de asigurare erau văduvite de posibile noi contracte, care erau realizate în țările în care erau înmatriculate mașinile. În plus, s-a justificat și prin faptul că aceste autoturisme nu apar în bazele de date italiene, în cazul comiterii unor infracțiuni.

Decizia i-a afectat cel mai tare pe români, minoritatea cu cei mai mulți reprezentanți în Italia. În scurt timp, sute de mașini au fost confiscate, iar proprietarii aveau termen de 180 de zile pentru a-și înmatricula mașina în peninsulă. Pe lângă asta, au primit amenzi de la 712,00 € la 2.848,00 €.

Aceste reguli i-au lăsat pe mulți români fără mașini, deoarece în multe cazuri nu s-a putut face înregistrarea în 60 de zile.

spot_img
spot_img

Politica