vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activitate intensă pentru salvamontiștii gorjeni în primele săptămâni din an

Salvamontiștii gorjeni nu au stat prea mult în debutul anului 2022. În primele 16 zile, conform ultimei comunicări, a ceștia au fost solicitați sa intervină la 59 de cazuri pe munte și în alte locuri greu accesibile din afara zonei montane. Doar de sâmbătă până duminică, salvamontiștii gorjeni au primit 9 apeluri.

Nici salvamontiștii din țară nu au avut un weekend prea liniștit. La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 125 apeluri, prin care se solicita intervenția de urgență a salvatorilor.

Ținând cont de afluenta turistica mare către zona montană din aceasta perioada Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj asigura în baza de intervenție Ranca 8-10 salvatori în 3 schimburi, iar in baza Târgu Jiu 6 salvatori operativi/tura în doua schimburi de zi, schimbul de noapte fiind asigurat prin consemn la domiciliu. De la începutul acestui an salvamontiștii gorjeni au fost solicitați sa intervină la 59 de cazuri pe munte și în alte locuri greu accesibile din afara zonei montane.În caz de probleme întâmpinate pe munte , apelați cu încredere la Serviciul Salvamont, singura structura abilitata legal pentru salvarea persoanelor accidentate in munti!Nu uitați, salvatorii în rosu, culoarea salvatorilor de vieți din serviciile de urgență, salvamontiștii sunt și vor rămâne întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!”, au transmis salvamontiștii gorjeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica