vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medici arestați fiind suspectați că au acordat certificate de vaccinare false!

Trei medici, o asistentă şi un intermediar din Neamţ şi din Iaşi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi că au acordat certificate de vaccinare false, o mare sumă în euro fiind descoperită la percheziţii.

Ancheta declanşată în cazul unor persoane bănuite că au eliberat sute de certificate de vaccinare anti-coronavirus s-a soldat cu primele reţineri.  În seara zilei de 12 ianuarie 2022, procurorii au dispus măsura pe o perioadă de 24 de ore în cazul a trei medici, o asistentă şi a unui intermediar din „afacere“.    Este vorba despre doctoriţele de familie din comunele Taşca şi Ţibucani, judeţul Neamţ şi Ciohoreni, Iaşi. Astăzi, toţi cei cinci suspecţii urmează să fie prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Neamţ, procurorii solicitând arestarea preventivă, pentru comiterea mai multor infracţiuni.    Parchetul Neamţ a transmis că dosarul în acest caz a fost înregistrat în luna octombrie 2021, cu privire la activitatea unor cadre medicale din centrele de vaccinare, care au solicitat şi primit sume de bani de la persoane care doreau să intre în posesia unui certificat de vaccinare împotriva COVID, fără ca doza sa fie administrată în realitate, potrivit Adev[rul.

„Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă (…), dare de mită (…), luare de mită (…) şi fals informatic. (…) Au fost identificate şi ridicate diferite înscrisuri doveditoare, precum şi sume de bani în cuantum de aproximativ 120.000 de euro. Ca urmare a cercetărilor, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 5 suspecţi“, se arată într-un comunicat al Parchetului Neamţ. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri dimineaţă, 12 ianuarie, în cadrul activităţilor din această anchetă au fost efectuate 25 de percheziţii la locuinţele şi cabinetele unor medici din judeţele Neamţ şi Iaşi. Surse oficiale au confirmat fatul că un certificat fals de vaccinare era cumpărat cu sume cuprinse între 100 şi 250 de euro. Cercetările vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele fără să se prezinte la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.    „Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ. La percheziţii au participat poliţişti din Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Neamt şi Brigăzilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Suceava“, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Politica