vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 1.000 de brăţări electronice pentru agresori vor fi funcţionale în acest an

În acest an, aproape o mie de brăţări electronice pentru agresori vor fi funcţionale în trei judeţe şi în Capitală, iar restul până la 15.000 vor fi active în următorii patru ani.

„În sfârşit, ţinem pasul cu ţările din Occident şi intrăm în lumea civilizată în ceea ce priveşte protecţia victimelor violenţei domestice. Agresorii care încalcă ordinele de protecţie vor fi ţinuţi departe de victime cu ajutorul a 15 mii de brăţări electronice. Doar anul trecut, 69 de persoane au murit în urma agresiunilor şi aproape trei mii de ordine de restricţie au fost încălcate fără ca nimeni să-i poată opri pe agresori”, a scris Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, miercuri pe Facebook.

Ea a mai precizat că „anul acesta, aproape o mie de brăţări electronice vor fi funcţionale în trei judeţe şi în Bucureşti. Restul, până la 15 mii vor fi active în următorii patru ani”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cum funcţionează aceste brăţări electronice? Poliţiştii vor putea să-i monitorizeze în timp real pe agresorii cu ordin de protecţie. Vor şti la ce distanţă se află faţă de victimă şi dacă depăşesc limita impusă de autorităţi. Cei care au de gând să încalce acest ordin de protecţie vor fi opriţi la timp, înainte să ajungă din nou la violenţe. În şedinţa de Guvern de astăzi, au fost aprobate sumele necesare pentru achiziţia acestor brăţări şi pentru dezvoltarea întregului sistem de care se ocupă Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a mai scris Firea.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat, miercuri, adoptarea în Guvern a proiectului privind implementarea brăţării electronice pentru agresori, în primă fază urmând a se achiziţiona, în acest an, 964 de chituri de supraveghere, scrie News.ro.

Politica