vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, din localitățile cu incidență de peste 3 la mie intră în online

Școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie, intră, de săptămâna viitoare, în online, a anunțat ministrul Educației.

“Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie [și rata de vaccinare a angajaților sub 60], începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Anunțul acestuia contrazice algoritmul aplicat de ministrul Educației pe 24 noiembrie 2021, când preciza că școlile revin în format fizic “încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰”, potrivit edupedu.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Educației a adăugat astăzi că, “având în vedere că nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, e nevoie de o updatare a ordinului comun (al miniștrilor Educației și Sănătății) și voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătății. Avem o colaborare foarte bună, repet, foarte bună cu ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

Politica