miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protestele minerilor și energeticienilor reîncep pe 11 ianuarie

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a anunțat că protestele minerilor și energeticienilor, pentru aplicarea Legii 197/2021, vor fi reluate începând cu data de 11 ianuarie: „Reluăm protestele în data de 11 ianuarie, fiindcă legea promulgată anul trecut nu se aplică nici în momentul de față”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, potrivit gorjeanul.ro.

Manu Tomescu spune că nu înțelege de ce administrația CEO a amânat trimiterea actelor adiționale individuale în teritoriu pentru a fi semnate de toți salariații care lucrează în condiții speciale de muncă.

Este de neînțeles de ce administrația CEO a amânat, cu luni de zile, trimiterea actelor adiționale individuale în teritoriu pentru a fi semnate de toți salariații care lucrează în condiții speciale de muncă. Eu nu pot să înțeleg, ne-au amânat din vară, în toamnă, acum ne-au transmis prin liderii noștri, că termenul este luna ianuarie. Oamenii trebuie să semneze actele adiționale individuale în care este consemnată grupa de muncă. Lucrez în termocentrală, aici, de 28 de ani și niciodată nu s-a întâmplat să nu primim spre semnare actele adiționale individuale, atunci când au existat modificări ale CCM. În cazul în care un angajat va fi nevoit să meargă în instanță cu compania, primul lucru care I se cere este actul adițional. Noi nu avem așa ceva și, în mod normal, ar fi trebuit semnate de peste patru luni. Din câte am înțeles, administrația a plătit contribuțiile aferente condițiilor speciale, dar nimeni nu a văzut negru pe alb acest lucru”, a mai spus Manu Tomescu, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica