marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transpirații nocturne abundente, un simptom specific infectării cu Omicron

Omicron, noua tulpină a coronavirusului, a dat din nou mersul întregii planete peste cap. Deși experții în sănătate spun că este mai puțin gravă decât Delta, această variantă are o contagiozitate ridicată și se răspândește alarmant de rapid. În încercarea de a înțelege și de a combate Omicronul, specialiștii au listat un nou simptom care apare numai noaptea.

Medicii din Africa, locul în care a apărut tulpina Omicron, au constatat că cei infectați cu această variantă a coronavirusului se confruntă cu transpirații abundente în timpul somnului.

„Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, includ transpirații nocturne. Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Şi acest lucru este important”, a spus medicul britanic Amir Khan, potrivit digi24.ro care citează mirror.co.uk. Acesta a mai precizat că oamenii ar trebui să fie atenți și la alte simptome, precum dureri în gât, dureri musculare, oboseală, tuse seacă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din momentul infectării cu noua tulpină, în cât timp apar primele simptome? Primele date arată că Omicron își arată primele simptome cam la trei zile din momentul expunerii la această tulpină de coronavirus. Aceasta este perioada de incubație în care virusul începe să-și facă loc în corp și să producă semne. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, simptomele pot apărea și în 14 zile. În cazul celorlalte variante de Covid se vedeau în aproximativ două săptămâni de la infectare. 

Este posibil ca pacientul să fie complet asimptomatic, ceea ce înseamnă că boala nu se va manifesta niciodată, însă poate să o transmită altcuiva, fie că acea persoană e vaccinată sau nu. Transmiterea poate avea loc şi la două zile de la începutul perioadei de incubaţie, adică la două zile după ce a fost infectat.

Politica