duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Năstase a fost reabilitat

Fostul premier Adrian Năstase a fost reabilitat. Decizia instanței de fond, privitoare la cererea sa de reabilitare judecătorească, a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori. De acum, fostul președinte al PSD poate să aleagă și să fie ales.

În urmă cu o săptămână, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de reabilitare judecătorească formulată de Adrian Năstase. Hotărârea instanței supremă nu era însă definitivă, putând fi contestată de procurori.

Adrian Năstase are două condamnări – una în dosarul „Trofeul Calităţii” şi cealaltă în dosarul „Zambaccian”, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima condamnare, de doi ani de închisoare cu executare, a fost dispusă de instanţa supremă în iunie 2012, în dosarul în care Năstase a fost deferit justiţiei sub acuzaţia că a folosit pentru campania electorală din anul 2004 fonduri plătite de firme are s-au înscris la concursul „Trofeul Calităţii”, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii.
A doua condamnare, de patru ani de închisoare, a fost pronunțată în ianuarie 2014, în dosarul „Zambaccian” în care fostul premier a fost găsit vinovat de luare de mită în formă continuată şi şantaj.

Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele „Zambaccian” și „Trofeul calității”. Adrian Năstase a stat în închisoare din 26 iunie 2012 până în august 2014, când a fost eliberat condiţionat.

După ce a fost eliberat condiţionat, instanţele i-au impus lui Năstase o serie de interdicţii: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Politica