vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova a încheiat anul pe loc de baraj! „Vom remedia până în primăvară!”

Ca frații! FCU Craiova a terminat anul precum concitadina CSU, cu o remiză contra unei echipe ce părea ușor de doborât

FCU Craiova a remizat alb contra celor de la Mioveni pe stadionul din Bănie. Oltenii au dominat meciul și au ratat o grămadă de ocazii, trimițând de două ori mingea în bară. Oarecum paradoxal, echipa a arătat mai bine, mai dezinvoltă cu preparatorul Vasilică în rol de principal, nefiind exclus ca patronul clubului să-l păstreze și din iarnă încolo.  
Marcel Pușcaș a făcut o analiză a sezonului și a spus ce urmează pentru gruparea olteană: „Locul reflectă aprecierile până la urmă. Locul 14… nu ne așteptam la așa ceva. Ne așteptam la ceva mai bine, dar sper și sunt convins că vom remedia situația până în primăvară și vom urca ușor ușor. Vom aduce 4-5 jucători. Este absolut necesară această campanie de transferuri. Deocamdată, e prematur să vorbim. Este intenție să aducă un nou antrenor. Au fost probleme și în strategie. Au fost prea mulți străini. În al doilea rând, au venit în diverse faze ale pregătirii. Unii nu mai jucaseră de câteva luni, alții de un an. Cu alte decizii de arbitraj, poate aveam câteva puncte în plus. E și vina noastră, și a antrenorilor, nu putem să ne eliminăm pe partea asta de vină”, a spus Marcel Pușcaș, la Digi Sport.
Întrebat dacă va vinde Mititelu clubul așa cum a anunțat băiatul acestuia, Pușcaș a spus: „A câștigat un alt proces extrem de important și este un motiv să se bucure. Să vedem. Dânsul sau Adiță sunt în măsură să vorbească despre ce vor face din vară. Chiar dacă se va întâmpla să cedeze echipa, ar trebui să fie cedată în Liga 1”.
O altfel de analiză, din afară, a făcut și Ilie Dumitrescu. Prezent în studioul DigiSport, fostul mare internațional român a comentat astfel situația de la FCU:
„Craiova nu are lideri în echipă. Ai nevoie de un lider în teren, în vestiar, ai nevoie de jucători cu personalitate. Obiectivul lor trebuie să fie salvarea de la retrogradare. Ca să ajungi într-o poziție superioară ai nevoie de timp. Nu este răbdare și unde s-a ajuns? S-a pornit cu Mutu în acest proiect, cu Mutu nu cred că puteau să fie mai jos. Este foarte important pentru ei să facă pregătirea cu un antrenor acum și apoi să existe continuitate cu el.
Deciziile sunt luate de cei doi, de familia Mititelu. Un lucru este cert, tot în zona asta s-a ajuns. Păcat, pentru că s-au investit foarte mulți bani. Eu apreciez efortul financiar și sunt pe cale de dispariție oamenii care investesc în fotbal. Problemele din fotbalul românesc se vor acutiza! Efortul făcut de familia Mititelu trebuie apreciat. Eu nu vreau ca o astfel de echipă să ajungă în zona retrogradării, vorbim de o echipă unde s-au investit mulți bani, o echipă cu stabilitate financiară.
Eu cred că organigrama ar trebui să arate altfel într-un club cu pretenții. Să fie un director sportiv, un președinte, un antrenor, un scouter. Să existe o conducere cu oameni care vin să susțină și să ajute clubul, în ideea asta. Deciziile nu ar trebui să fie luate de ‘owner’ peste noapte, pentru că nu i-a plăcut exprimarea echipei sau pentru că antrenorul a început cu un anumit jucător”.

Politica